Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Blogi: Hyvää juhlavuotta, naapuri!

Marika Mantere

Oulunkylä-Seuran puheenjohtaja Marika Mantere.

Koronatilanne on vaikuttanut Oulunkylä-Seurankin toimintaan monilla tavoin – mutta kaupunginosamme juhlavuoden saapumista se ei ole sentään estänyt. Tätä kirjoittaessa 100-vuotias Oulunkylä on pukeutunut valkeaan lumipeitteeseen ja katukuvan on hiljentänyt pakkanen. Ikkunoista kajastava lämmin valo saa pohtimaan, mitä eri kodeissa mahdetaan ajatella maailmanmenosta ja arjen sujuvuudesta juuri nyt?

Oulunkylä-Seurassa valmistellaan asukaskyselyä, jolla kartoitetaan näkemyksiä kaupunginosan ilmapiiristä ja siitä mikä on tärkeää oulunkyläläisille. Pyrimme löytämään vastauksista sen, mikä on nykyisen Oulunkylän identiteetti, täällä asuville merkitykselliset arvot – ja mikä huolestuttaa tai ilahduttaa alueen kaupunkisuunnittelun, ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksien tai vaikkapa palveluiden saralla. Varaamme mahdollisuuden kertoa myös vapaan palautteen avulla asioista, joista emme ehkä osanneet kysyä.

Asukaskyselyllä kerättävä tieto auttaa meitä kaupunginosayhdistyksenä vaikuttamaan viihtyisän ja toimivan Oulunkylän edistämiseen asukkaiden näkemysten viitoittamalla tavalla. Jaamme myös kyselyn tuloksia niin tämän lehden kautta kuin verkossa yhteiseen käyttöön. Toivonkin mahdollisimman monen vastaavan helmikuussa julkaistavaan asukaskyselyyn – ja koska se on muodoltaan verkkokysely, niin ehkäpä myös auttavan sitä naapuria vastaamaan, jolle tietotekniikka tai kieli tuottaa haasteita.

Oulunkylä on yksi Helsingin perinteikkäimmistä kaupunginosista, jolla on rikas kulttuurihistoria. Julkaisemme nyt juhlavuonna Oulunkylä-Seuran Facebook-sivulla aina sunnuntaisin viikon faktan eli tarjoamme mielenkiintoista kotiseututietoa vireästä ja vehreästä asuinalueestamme.

Juhlavuoden mittaan kutsumme kaikki kiinnostuneet myös muutamien luentojen äärelle eri teemojen pariin, jotka ainakin kevätkaudella ovat seurattavissa vain verkossa. Ajankohdista ja aiheista on aika kertoa tarkemmin seuraavassa Oulunkyläinen-lehdessä.

Emmekä toki juhlavuonnakaan unohda tärkeää tehtäväämme, aktiivista vaikuttamistyötä kaupunkisuunnitteluun sekä oulunkyläläisten äänenä toimimista päättäjien suuntaan. Kun haluat mukaan vaikuttamaan, olet lämpimästi tervetullut myös Oulunkylä-Seuran jäseneksi.

Koronatilanteen tiedetään kohtelevan toisia kovemmin kuin toisia. Vaikka hymy nyt usein peittyykin maskin alle, toivon että ystävälliset katseet ja ehkä joku sananenkin maltetaan vaihtaa, kun oulunkyläläiset kohtaavat. Vuodenkierossa edetään taas vääjäämättä kohti valoisampia päiviä – ja ehkäpä syksyllä jo kirmataan kyläjuhlissakin, kun maltetaan vielä hetki ja käydään vuorollamme ottamassa rokotukset. Voi hyvin, naapuri!

Marika Mantere
Oulunkylä-Seuran puheenjohtaja

Palautetta, ideoita tai yhteistyöajatuksia? Ota yhteyttä: oulunkylaseura.info@gmail.com

Kuva: Marika Mantere

Share