Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Kotona Oulunkylässä aloittaa

Kotona Oulunkylässä

Oulunkylässä kaupunkikuva muuttuu ja se vaikuttaa myös asukkaiden elämään ja asumiseen. Oulunkyläisessä haluamme tarjota tietoa ja ideoita muutosten keskellä. Tähän pyrimme vastaamaan uudella Kotona Oulunkylässä -palstalla, jossa käsitellään asumisen asioita eri näkökulmista ja eri kirjoittajien voimin joka numerossa.

Yksi suurimpia muutostekijöitä tällä hetkellä on aluetta halkovan Raide-Jokerin rakentuminen. Valmistuessaan uusi raideyhteys vaikuttaa myös asuntomarkkinoihin.

-Kun rakennetaan uutta, niin ympärillä olevien vanhojen asuntojen hinnat tuppaavat myös nousemaan. Tärkeää on myös, että rinnakkaiset alueet saavuttavat nyt toisensa huomattavasti paremmin. Tämä johtaa siihen, että näiden kaupunginosien asuntojen hinnat ja vuokratasot lähentyvät toisiaan, esim. Maunula saavuttaa Ogelin ja Etelä-Haagan hintatasoa, Markku Kilpeläinen Oulunkylän Kiinteistömaailmasta arvioi.

Raide-Jokerin vaikutus asuntojen hintoihin riippuu asuntotyypistä.

-Valistunut arvioni on, että Raide-Jokerin vaikutus ennen valmistumistaan nostaa alueiden hintoja keskimäärin 5-10%. Raide-Jokerin kulkemille alueille muuttaa pikkuhiljaa sellaisia ihmisiä, jotka tarvitsevat tällaisia yhteyksiä työmatkoihin ja harrastuksiin, Markku Kilpeläinen kertoo.

Uusia mahdollisuuksia

Millaisia mahdollisuuksia täydennysrakentaminen antaa taloyhtiöille?

-On hyvä, että päärynäpuun tai käyttämättömän mattotelineen paikalle rakennetaan uutta vanhan rakennuskannan viereen. Tällä tavalla taloyhtiöt saavat rahaa esim. todella hintavaan putkiremonttiin. Varttunut väki voi muuttaa omassa tutussa ympäristössä hissitaloon ja samalla huolettomampaan asumiseen, Markku Kilpeläinen kuvailee.

Vanhan omakotitalon myyminen tonttina voi joskus olla järkevä ratkaisu.
-On tilanteita, jolloin vanhasta omakotitalosta saa paremman hinnan, kun talo myydään tonttina rakennusliikkeelle. Samalla talon myyjä välttyy kiinteistökaupassa 5-vuoden virhevastuulta kokonaan ja saa siten nukkua yönsä rauhassa, Markku Kilpeläinen muistuttaa.

Korona-aika on luonut kysyntää esikaupunkialueille, mutta kysyntä voi jatkua pidempäänkin, jos alue saadaan pysymään elinvoimaisena.
-Ogelin ympäristöstä on tulossa todella suosittu ja uskon, että ihmiset suuntaavat katseensa pian tänne, kun supersuositussa Käpylässä hinnat karkaavat jo käsistä. Erityisen suosittuja tulevat olemaan hissitalot ja ne alueet ja asunnot, joilta löytyy kolme tai neljä makuuhuonetta. Alueen hyvä maine, monipuoliset palvelut, arvostetut koulut ja harrastusmahdollisuudet saavat ihmisten kengät kopisemaan ostoksille, Markku Kilpeläinen uskoo.

Teksti: Susan Wilander

Onko sinulla mielessä asumiseen liittyviä kysymyksiä tai aiheita, joita toivoisit meidän käsittelevän? Haluaisitko kirjoittaa palstalle jostain aiheesta? Ota yhteyttä päätoimittajaan: swilander@hotmail.com.

Share