Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Raideyhteydet, lisätilan tarve ja pientaloympäristö lisänneet alueemme vetovoimaa

Kotona Oulunkylässä

Olen ilolla seurannut kotikulmiemme kaavoitushankkeita, Raide-Jokeri-hanketta ja niistä seurannutta positiivista huomiota, jota alueemme on herättänyt muissakin helsinkiläisissä samalla, kun korona muutti helsinkiläisten asumistarpeita. Monet keskusta-asujat vaihtavat nyt isompaan kotiin vähän kauemmaksi ydinkeskustasta.

Tällä hetkellä asunnonostajia näyttävät kiinnostavan erityisen paljon hyväkuntoiset kerrostalokolmiot. Monet nuoret lapsettomat pariskunnat etsivät kaksioiden sijaan kolmioita, sillä etätyölle halutaan löytää oma tilansa kotoa. Oulunkylän rakennuskanta on sen ikäistä, että monissa taloyhtiöissä kalliit linjasaneeraukset ovat jo takana päin. Erityisesti hyvin hoidettujen taloyhtiöiden asunnot ovat haluttuja.

Kiinnostus myös alueemme erityyppisiä pientaloja kohtaan on kasvanut selvästi hyvien kulkuyhteyksien ja toimivan julkisen liikenteen ansiosta. Ne vetävät erityisen voimakkaasti puoleensa Helsingin keskustassa kerrostaloissa asuvia perheitä, jotka kaipaavat tilan lisäksi omaa pihaa. Myös vanhat omakotitalot ja tontit alueellamme ovat todella haluttuja. Kysyntä ja tarjonta ei tässä kuitenkaan kohtaa ja se näkyy hinnoissa.

Oulunkylän alue ympäristöineen kehittyy ja uudistuu nyt voimakkaasti, eikä sekään ole jäänyt helsinkiläisiltä huomaamatta. Raide-Jokerin tulo parantaa alueemme liikenneyhteyksiä entisestään ja alueelle suunnitellaan rakennettavaksi runsaasti uusia asuntoja etenkin Oulunkyläntien varteen Oulunkylän palvelujen, juna-aseman ja Raide-Jokerin lähelle. Seurahuoneen edustalla oleva Maexmontaninpuisto jää puistoksi ja siitä suunnitellaan viihtyisää asukkaiden ”olohuonetta” monipuolisine toimintoineen.

Kotikulmillamme on nyt vetovoimaa. Oulunkylän hintataso on siitäkin huolimatta vielä toistaiseksi edullisempi kuin esimerkiksi Käpylän, puhumattakaan hinnoista ydinkeskustassa, josta monet siirtyvät vähän kauemmaksi. Raide-Jokerin käyttöönotto, tuleva uudisrakentaminen ja vanhojen taloyhtiöiden peruskorjausremontit tulevat nostamaan alueemme kiinnostavuutta ja hintoja vielä nykyisestäänkin. Rakennushankkeet toki aiheuttavat tilapäistä harmia alati muuttuvina liikennejärjestelyinä ja kaupunkikuvan sekavuutena, mutta pian meillä on uutta katukuvaa ja ratikka ilonamme.

Teksti: Sari Salmela
Kotipankkiiri/Sp-Koti Oy

Share