Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Etätyötilan tarvetta?

etätyötila

Varastotilasta muodostui viihtyisä etätyötila pienillä muutoksilla. Kuva: Katariina Kainu

Viime aikoina etätyötiloja on rakennettu vaatehuoneisiin ja saunoihin. Hieman pysyvämpi ratkaisu on nyt monella mielessä ja sopivan tilan löytäminen omasta kodista pistää tutkimaan kaikki nurkat vintistä autotalliin.

Katariina Kainun perheessä uusi tilantarve tuli selväksi jo kevään aikana.

– Keväällä työskentelimme koko perhe etänä: lapset kävivät koulua ja me vanhemmat teimme etänä töitä. Teen ohjaustyötä ja kaipasin itse ns. hiljaista työtilaa, jossa saisin rauhassa käydä ohjauskeskusteluja, Katariina Kainu kertoo.

Vanha varastotila oli luonnollinen kohde muutokselle.
– Meillä on erillinen lämmin varastotila (noin 15 neliötä), joka oli tähän asti ollut vain varastokäytössä. Keväällä heräsi ajatus, että voisiko varastossa tehdä töitäkin. Tila oli lämmin ja iso ikkuna toi hyvin valoa tilaan. Niinpä aloitin pienimuotoisen sisustamisen, Katariina Kainu kuvailee.

Muutos oli helppo tehdä, koska rakenteita ei tarvinnut muuttaa.
– Pieneenkin tilaan saa yllättävän toimivan työpisteen pienillä kustannuksilla ja monesti jo olemassa olevilla tarvikkeilla ja tavaroilla. Mielikuvitus vain liikkeelle ja suunnittelemaan! Olen nyt itse tehnyt töitä tuossa tilassa yli puoli vuotta ja ollut todella tyytyväinen. Koska tila on erillinen, niin tuntuu melkein kuin lähtisi “työpaikalle” aamuisin, kun siirtyy varastolle ja toisaalta työpäivä myös jää varastoon eikä seuraa niin helposti mukana, kuten ehkä keittiön pöydän äärellä tapahtuisi, Katariina Kainu kertoo.

Etätyötilasuunnitelmia miettiessä kannattaa huomioida, että projektiin saattaa tarvita myös rakennuslupaa tai toimenpidelupaa. Esimerkiksi autotallin muuttaminen lämpimäksi asuintilaksi – jollainen etätyötilakin on – vaatii rakennusluvan. Lisätietoja voi kysyä mm. rakennusvalvonnasta.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Katariina Kainu

Share