Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Metsälä, Uutiset

Metsälä-Seuran sitkeä työ toi tulosta

Niittyläntieltä on purettu hylätty talo

Purkutyöt tehtiin ripeästi asian lähdettyä etenemään. Kuva: Susan Wilander.

Niittyläntiellä oli jo vuosia ränsistynyt kaksi vanhaa puutaloa, jotka selvästi eivät olleet enää asumiskelpoisia. Tontinomistaja ei taloja remontoinut eikä purkanut.

Autiotaloille on usein vaikea saada tehtyä mitään, jos tontin omistaja ei ole halukas asiaa hoitamaan. Vastaavia pitkittyneistä rakennusprojekteista tai tontinomistajan vaikeuksista johtuneita vanhojen talojen hylkäämisiä ja ränsistymisiä on Oulunkylässä ja lähialueilla ollut muitakin.

Niittyläntiellä hylätyistä taloista ilmoitettiin kaupungille jo 2014.
-Olimme useampaan kertaan yhteydessä kaupunkiin ja teimme huomautuksia sotkuisesta ja vaarallisestakin ympäristöstä. Samoin poliisiin oltiin akuutisti yhteydessä, kun tiloissa riehui ja rikkoi paikkoja nuoriso, Anu Karvonen Metsälä-Seurasta kertoo.

Yhteydenottojen seurauksena kaupungin rakennusvalvonta neuvoi seuraa tekemään toimenpidepyynnön verkkosivuiltaan löytyvällä lomakkeella, jossa ilmoitettiin tiedot kohteesta, aiemmista yhteydenotoista sekä kuvamateriaalia rakennuksista. Rakennustarkastajan kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen asia lähti etenemään ja rakennukset purettiin parissa päivässä tammikuussa 2021.

Niittyläntien tontti on nykyään kaavoitettu toimitilarakentamiseen ja sille saa rakentaa nelikerroksisen, n. 2800 neliön rakennuksen. Alueella on kuitenkin rakennuskielto eli uutta rakennuslupaa haettaessa se jouduttaisiin käsittelemään erikseen.

Teksti: Susan Wilander

Share