Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

OmaStadi-ehdotus: Kauneutta ja turvallisuutta Oulunkylän keskustaan

Ruutanapuisto syysväreissä

Ruutanapuisto syysväreissä. Kuva: Kukka Korkeaoja.

Alueellamme on OmaStadin puitteissa ehdotettu esimerkiksi Seurahuoneen ja Ruutanapuiston valaisemista sekä puiston kehittämistä japanilaistyyliseksi.

Oulunkylä-Seuran ehdotuksessa todetaan, että 1800-luvun lopulta peräisin oleva Seurahuone pitäisi valaista sekä turvallisuussyistä että myös rakennuksen kauneuden korostamiseksi. Talon sisäänkäynnin edustalla on upea siperianmänty, joka nykyisellään jää vaille huomiota. Sen valaisu naapureita häiritsemättä korostaisi puuta ja johtaisi käynnin talon kauniille sisäänkäyntiterassille. Valaistut talo ja puu tulisivat näkymään laajalle.

Toinen ehdotuksen kohteista on Oulunkylän aseman ja vanhan kirkon välissä sijaitseva Ruutanapuisto. Siellä kasvaa 1960-luvulla istutettuja vaahteroita ja noin 20 kirsikkapuuta, jotka ovat peräisin 1990-luvulta. Puistossa on myös leikkipaikka lapsille. Puusto on komea, mutta puisto on valaisematon ja ränsistynyt. Oulunkylä-Seura ehdottaakin puiston kehittämistä japanilaistyyppiseksi puutarhaksi.

Teksti: Susan Wilander
Kuva: Kukka Korkeaoja

OmaStadissa alkaa huhtikuussa Teemaraksat!

OmaStadi on Helsingin kaupungin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Syksyllä 2020 käynnistyi OmaStadin toinen kierros. Kaupunkilaiset saivat lokakuussa ideoida, mihin kaupunki käyttää 8,8 miljoonaa euroa. Ideoita tuli määräajassa 1463 kappaletta.

OmaStadin kriteerien perusteella jatkoon pääsi 1150 ideaa. Ideoiden suosituimpia teemoja olivat liikunta ja ulkoilu, puistot ja luonto, rakennettu ympäristö sekä yhteisöllisyys. Alkuvuodesta kehitettiin verkossa ja Alueraksa-työpajoissa ideoista ehdotuksia.

Huhtikuussa alkavilla Teemaraksoilla kaupungin asiantuntijat auttavat ehdotusten viimeistelyssä. Ehdotuksia on mahdollista muokata OmaStadi-sivustolla 30.4.2021 asti. Sen jälkeen ehdotuksille laaditaan kustannusarviot. Ensi syksynä valitaan yhteisesti äänestämällä ne ehdotukset, jotka kaupunki toteuttaa.

Teksti: Kirsti Kallansalo

Share