Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Käpylä, Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Tervetuloa siniseen taloon!

Tervetuloa!

”Meren keskellä saaressa on pikkuinen sininen talo, joka osaa sanoa tervetuloa! Talo on täynnä tarinoita linnuista ja lentoliskoista, tähdistä, näkinkengistä ja laivoista. Tarinat kutsuvat ihmiset yhteen ja avaavat ovensa, niin kuin ihmiset avaavat toisilleen sydämensä.” Kuva: Sanna Pellicioni.

Oulunkyläläisen kirjailijan Katri Tapolan kirjoittama ja käpyläläisen kuvittajan Sanna Pelliccionin kuvittama Tervetuloa! sai ideansa Lampedusan lastenkirjastosta. Suomeksi, italiaksi, somaliksi, kurmandžiksi ja farsiksi kirjoitettu kirja on tekstiltään runollisen tiivis ja kuvakerronnaltaan valoisa. Sinisen satutalon esikuvana on Lampedusan saarella oleva IBBY-lastenkirjasto. Lampedusa on ensimmäinen paikka, jonne Välimeren ylittävät pakolaiset pyrkivät huterilla veneillään.

Katri Tapola on julkaissut kolmisenkymmentä teosta aikuiselle, lapsille ja nuorille. Tuotantoon kuuluu romaaneja, lyhytproosaa, lastenromaaneja sekä lasten kuvakirjoja useiden kuvittajien kanssa. Esikoisteos Kalpeat tytöt (1998) palkittiin ilmestyessään Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnolla ja lastenromaani Kivikauppaa ja ketunleipiä (2002) Arvid Lydecken -palkinnolla. Pumpulibussi ajaa ohi sai kunniamaininnan Kariston Rohkeus-aiheisessa kuvakirjakilpailussa 2017. Tapola on valmistunut myös kirjallisuusterapiaohjaajaksi ja tekee monenlaista sanataidetyötä lapsiryhmissä sekä toimii laajasti lastenkulttuurikentällä.

Sanna Pelliccioni on kuvittanut myös kolmisenkymmentä teosta ja työskennellyt jo lähes parikymmentä vuotta freelance-kuvittajana. Vuonna 2019 Pelliccioni sai kuvittajalle myönnettävän Adventure-palkinnon. Sanna Pelliccioni tunnetaan erityisesti Onni-poika kuvakirjasarjastaan, jossa on ilmestynyt jo 15 kirjaa. Onni-poika -sarjaa on käännetty mm. kiinaksi ja koreaksi.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Sanna Pelliccioni

Share