Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Pakilat, Uutiset

Blogi Pakila-Seura: Koronatalvi on haaste, mutta ei se meitä lannista

Raimo Rahkonen

Raimo Rahkonen. Kuva: Esko Lukkari.

Viime kirjoituksessani totesin, tästä talvesta tuntuu tulevan huomattavasti parempi

talviurheiluvuosi kuin monista edellisistä.

Nyt voidaan jo todeta, että talvesta tuli todella talvi. Se onkin lisännyt valtavasti talviurheilun harrastusta. Sukset ja monet muutkin talviurheiluvälineet ovat jopa loppuneet kaupoista.

Säätä seuranneet ovat voineet panna merkille, että säätilassa on selvää jaksottaisuutta.

Se on tilastollisesti osoitettavissa. Saa nähdä minkälainen on ensi talvi. Tilastoihin viitaten veikkaisin, että sekin on luminen, joskaan ei näin runsasluminen.

Upealla lumisella talvella on myös toinen puolensa erityisesti kaupungeissa ja taajama-alueilla. Lumen auraustarve on lisääntynyt. Tämän on huomannut seurammekin alueella.  

Olemme saaneet monia valituksia katujen ja jalkakäytävien huonoista aurauksista.

Monin paikoin liikenneturvallisuuskin on vaarantunut. Yhtenä kohteena voi mainita Osuuskunnantien, joka alittaa Tuusulantien ja johtaa Itä-Pakilaan. Se on kapea ja melko vilkkaasti liikennöity katu ja etenkin Itä-Pakilan päästä todella huonosti hoidettu.

Kiinteistöt maksavat kaupungille katujen ja jalkakäytävien hoidosta. Siksi meillä on syytä edellyttää niiden asianmukaista hoitoa. Vastuussa katujen kunnosta on myös YIT, jonka Pakilan alue-urakka kattaa vuodet 2019-2024.

Siihen aikaan, kun jalkakäytävien ja katuosuuksien hoito kuului kiinteistöille lumien aurausta ja hiekoitusta seurattiin ja tarvittaessa poliisi kävi kiinteistön omistajia huomauttamassa ja jopa sakottamassa huonosta hoidosta.

Nyt esimerkiksi Osuuskunnantiellä Pirkkolaan johtavalla katuosuudella on kadun reunaan ajoväylälle varastoitu lunta jo kuukauden verran. Näin ne ajat ja niiden mukana tavat muuttuvat.

Korona on hankaloittanut myös Pakila-Seuran toimintaa ja erityisesti se on vaikeuttanut Pakin talon vuokrausta. Opetus- ja kulttuuriministeriö on onneksi myöntänyt meille valtionavustusta talon ylläpitoon ja vuosikorjauksiin 3000 euroa.

Kaupunki on vuosien mittaan siirtänyt Pakin talon kunnossapitovastuuta yhä enemmän seuramme vastuulle, siksi Opetusministeriön raha tulee tarpeeseen.

Olemme tehneet kaupungille myös esityksen koko talon ja aittarakennusten ulkomaalauksesta, sillä maalipinta on päässyt pahasti rapistumaan. Rakennusten ulkopuoliset korjauksethan kuuluvat Helsingin kaupungin vastuulle.

Koronasta huolimatta Pakila-Seura on jatkanut toimintaansa vaikka toiminnan muodot ovat muuttuneet. Vaikutamme kaava-asioissa, jatkamme Pakin talon toiminnan kehittämistä, teemme yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa ja koetamme tukea alueemme yrittäjiä koronakurimuksessa jne.

Seuramme jäsenmäärä on vakiintunut hyvälle tasolla ja todella moni on hoitanut jäsenmaksuvelvoitteensa. Kiitos siitä. Nekin, jotka eivät vielä ehtineet sitä tehdä, ehtivät kyllä mukaan.

Seuramme painoarvo kaupungin viranomaisten suuntaan on sitä suurempi mitä enemmän seurassa on jäseniä ja vaikutusvaltaa.

Nauttikaamme vielä upeasta talvesta. Kyllä se koronakin karkotetaan aikanaan, kun rokotuksiin saadaan vauhtia. Kevätkin tekee jo ensituloaan eli hyvää alkukevättä kaikille.

Teksti: Raimo Rahkonen

pj. Pakila-Seura

Kuva: Esko Lukkari

Share