Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Paloheinä, Torpparinmäki, Uutiset

Älä jää yksin – Kaverihaku auttaa

Kati Tamminen

Kati Tamminen perusti Kaverihaku-ryhmän helpottamaan uusien ystävien löytämistä ja lisäämään yhteisöllisyyttä. Kuva: Kati Tamminen.

Korona-aika on lisännyt yksinäisyyttä, joka muutenkin on Suomessa kasvava ongelma. Kaveria voi kaivata monenlaisiin tarpeisiin ja kaiken ikäisenä. Kati Tamminen päätti tarttua toimeen ja perusti Kaverihaku-ryhmän.

Idea Kaverihakuun syntyi hänellä omasta tarpeesta. Vaikka hän on asunut alueella pitkään, kaipasi hän enemmän yhteisöllisyyttä ja kontaktia lähellä asuviin. Samanlaisia ajatuksia on keskusteluissa noussut esiin myös muiden taholta.
– Olisi ihan mahtavaa, että saisimme luotua alueella ilmapiirin, jossa tunnemme kuuluvamme yhteisöön, jossa jokainen pidämme toisistamme huolta, jossa kokisimme alueen haasteet ja onnistumiset yhteisiksi. Välitämme toisistamme, toistemme omaisuudesta ja lapsista. Meillä kaikilla on kuitenkin varmasti sama päämäärä – olla ja elää onnellisesti. Yhdessä se on kivempaa! Kati Tamminen kuvailee.

Kaverihaku on Facebook-ryhmä, johon voi luoda omannäköisensä kuvallisen ilmoituksen. Kaveria voi hakea johonkin tiettyyn tarpeeseen, kuten vaikka kalastamaan, futiskentälle, leikkipuistoon, sienestämään tai ihan muuten vain yhteiseen ajanviettoon.
– Ryhmässä olevat voivat selata ilmoituksia ja ehkä joku niistä kolahtaa, vaikka ei juuri sillä hetkellä olisikaan kaveria vailla. Ryhmässä olevat luovat kontaktit ilmoitusten tekijöihin itse, Kati Tamminen kertoo.

Tamminen julkaisi ideansa ryhmästä Facebookissa 16.3.2021 ja se sai heti kannustavan ja positiivisen vastaanoton.
– Mua vähän jännitti, miten ihmiset suhtautuvat, koska kaverin haku on kuitenkin aika henkilökohtainen asia. Mut oon aina ollut aika sellainen fiilisihminen ja luottanut omaan intuitiooni, joten ehkä sen turvin uskalsin ideani julkisesti esittää. Olen iloinen, että ihmiset kokevat ryhmälle olevan tarvetta! Se kertoo varmaan siitä, että “mä en oo ainoo, jolla on tämmöinen tarve”, Kati Tamminen kertoo.

Kaverihaku-ryhmä aukesi Facebookissa 17.3.2021. Ryhmään voi liittyä vastaamalla muutamaan kysymykseen, jotka avautuvat liittyjälle ilmoittautumisvaiheessa.

Kaverihaku-ryhmä, Facebook

Joskus kaveri voi löytyä ihan naapurista, kun uskaltaa kysyä!
Tarvitsetko itse kaveria, vai kenties vanhempasi tai lapsesi?

Tässä ryhmässä voit rohkeasti kysyä kaveria vaikkapa ajatustenvaihtoon, lenkille, viestittelyyn, videotapaamisiin, leikkikaveriksi, puistokaveriksi, harrastekaveriksi, kahvikaveriksi, kauppakaveriksi, soittokaveriksi, pelikaveriksi… kaveriksi! Ihan mihin vaan! Kavereita ei koskaan voi olla liikaa <3

Vaikka et itse heti olisikaan kaveria vailla, niin tervetuloa mukaan! Ehkä joku ilmoituksista kolahtaa oikealla hetkellä juuri sinuun!

Kiva, kun liityit Kaverihakuun – hyvän mielen ryhmään!

Linkki ryhmään:

https://www.facebook.com/groups/258277792587171

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Kati Tamminen

Share