Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Niclas Nortemo Gnistanin valmennuspäälliköksi

Niclas Nortemo

Niclas Nortemo. Kuva: Petri Haapimaa.

Niclas Nortemo on valittu seuran uudeksi valmennuspäälliköksi ja hän aloitti toimessaan maanantaina 19. lokakuuta 2021. Nortemolla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus jalkapallon parista eri työtehtävistä lähinnä länsinaapuristamme Ruotsista. Artikkelissa Niclas kertoo itsestään ja tavoitteistaan Gnistanissa.

Olen kasvanut pallon kanssa. Jalkapallo on ollut valtavan suuri osa elämääni aivan pienestä pitäen ja on sitä edelleen vielä tänäkin päivänä. Pystyin saavuttamaan tavoitteeni nuorena ja pääsin elämään unelmaani jalkapallon parissa. Nykyisin fokukseni on suuntautunut valmentamiseen ja tavoitteenani onkin nyt jakaa eteenpäin kaikkea omalla urallani oppimaani tulevaisuuden pelaajille ja valmentajille, joiden kanssa pääsen työskentelemään Gnistanissa.

Tärkein oppi, jonka olen itse saanut ja jota haluan omassa valmennuksessani painottaa, on se usko, että voin tehdä jokaisesta kentälle astuvasta pelaajasta jalkapalloilijan. Jokainen pelaaja ansaitsee mahdollisuuden luottaa siihen, että on olemassa joku, joka haluaa auttaa ja ohjata heitä kehittymään parhaaksi mahdolliseksi jalkapallon pelaajaksi sekä tarjota heille tilaisuuksia tämän polun toteuttamiseen.

Koska juureni ovat Ruotsissa, haluan myös omalta osaltani käyttää mahdollisuuden palauttaa ruotsin kielen muodossa takaisin osan Gnistanin ruotsalaisista juurista, jotka ovat nähtävissä seuran väreissä. Lisäksi minulla on edelleen läheiset välit entiseen seuraani Sollentuna FK:hon, joka on yksi Ruotsin suurimmista jalkapalloklubeista. Heti pandemian hellitettyä käytämme varmasti mahdollisuuden vierailla heidän luonaan ja toivon tämän olevan alku pitkälle ja menestyksekkäälle yhteistyölle näiden kahden seuran välillä.

Kaikki pelaajat ja valmentajat haluavat jättää omat jälkensä tuleville sukupolville. Haluan omani olevan se, että Gnistan tavoittaa seurana täyden potentiaalinsa ja saavuttaa juniorivalmennuksessa sellaisen tason, josta voimme olla ylpeitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Työskentelemme tämän tavoitteen suuntaisesti päivittäin uusien ideoiden parissa ja voin nyt jo hieman paljastaa, että tulevaisuudessa Gnistan tulee tarjoamaan muun muassa lisätreenejä sellaisille pelaajille, jotka haluavat panostaa omaan harjoitteluunsa vielä hieman extraa.

Tavoitteenamme on tarjota pelaajille yksilöllistettyjä treenejä, joissa voimme keskittyä osa-alueisiin, joihin ei pystytä joukkuetreeneissä paneutumaan. Tämä on ollut projekti, joka on ollut lähellä sydäntäni jo pitkään. On mielestäni tärkeää, että alamme tukea niitä pelaajia, joilla on suuria unelmia. Haluamme kaikkien seuramme lasten ja nuorten unelmoivan suuresti ja tavoittelevan tähtiä.

Lopuksi haluan vielä kiittää Gnistan perhettäni loistavasta vastaanotosta. Kun seura ja joukkue muuttuu perheeksi ja kun kaikki sen osapuolet tukevat ja kunnioittavat toisiaan samanlaisella intohimoisella taisteluasenteella kohti yhteisiä päämääriä, kaikki on mahdollista. Kiitos kaikesta jo nyt.

Niclas Nortemo

Kuva: Petri Haapimaa

Share