Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Urheilu & liikunta, Uutiset

Gnistan aloittaa iltapäiväkerhotoiminnan Oulunkylän ala-asteella

IP kerho Gnistan

Gnistanin iltapäiväkerho aloittaa syksyllä 2021. Kuva: Vihtori Niemelä

Gnistan aloittaa iltapäiväkerhotoiminnan Oulunkylän ala-asteella syksyllä 2021. Toiminta järjestetään pääkoululla, eli Teinintien toimipisteellä osoitteessa Teinintie 12, 00640 Helsinki. Iltapäiväkerhoon voivat hakea ensimmäisen ja toisen luokka-asteen oppilaat. Hakuaika päättyy 23.4.2021 ja hakemus tehdään Helsingin kaupungin verkkosivuilta.

Toimintaa ideoidaan, suunnitellaan ja järjestetään yhdessä lasten kanssa. Ulkoilu ja liikkuminen sekä ravitseva välipala kuuluvat päivittäiseen ohjelmaan.  Toiminnassa tehdään kiinteää yhteistyötä koulun ja huoltajien kanssa. Tämä edesauttaa iltapäivätoiminnan ryhmien muodostamista ja lasten sijoittelua ryhmiin. Huomiota kiinnitetään erityistä tukea tarvitsevien ja eri kulttuuritaustaisten lasten osallistumisen edistämiseen. Tavoitteena on muodostaa jokaisen lapsen päivästä ehjä kokonaisuus. Toimintaa järjestetään koulun tiloissa ja muissa kouluja lähellä olevissa toimintaan soveltuvissa tiloissa, kuten leikkipuistoissa tai seurakuntien tiloissa. Toiminnassa on monipuolista ohjattua ja vapaata toimintaa.

Joukkuetoiminnan ulkopuolella Gnistan järjestää myös lasten ja aikuisten jalkapallokouluja sekä koululaisten kesäleirejä. Näiden aikataulut vuoden 2021 osalta tarkentuvat vielä kevään aikana koronatilanteen mukaan. Kouluista ja leireistä tiedotetaan tarkemmin Gnistanin kotisivuilla www.gnistan.fi ja sosiaalisen median kanavissa.

Teksti: Sami Helminen

Kuva: Vihtori Niemelä

Share