Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Kertakäyttömaskeista uusi kevään ”koirankakkailmiö”

roskien keräys

Marianne Harjuntausta on huolissaan kertakäyttömaskien päätymisestä lumen mukana mereen. Kuva Tapio Solonen

Marianne Harjuntausta on syystäkin huolissaan menneen talven ja kevään uudesta ilmiöstä, miten kertakäyttömaskit ovat ilmestyneet katukuvaan. Marianne on asunut Ogelissa lähes kuuden vuoden ajan, ja tehnyt ulkoillessaan roskien keräämisestä itselleen mielekkään harrastuksen. Nyt hän on erityisen huolissaan poisheitettyjen kertakäyttömaskien joutumisesta lumikuljetusten mukana mereen, jossa ne lisäkuormittavat Itämerta ja luontoa, koska maskit eivät hajoa luonnossa. Tunnin lenkin aikana kertyy useimmiten kolme muovikassillista roskaa, joista suuri osa on jo maskeja, kertoo Marianne. Omalta osaltaan hän kannustaakin ihmisiä osallistumaan roskien keräämiseen osana virkistävää ulkona liikkumista.

Teksti: Veli-Matti Kunnari

Kuva: Tapsa Solonen

Share