Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Urheilu & liikunta, Uutiset

Uusia kaupunkipyöräasemia Pakilaan ja Paloheinään

kaupunkipyörät

Kaikki uudet pyörät saadaan käyttöön heinäkuun alkuun mennessä. Kuva: HKL

Kaupunkipyöräpalvelu laajenee tänä vuonna lähes koko Helsingin alueelle. Pyöräkausi alkaa huhtikuussa, ja kaikki uudet asemat tulevat käyttöön juhannukseen mennessä.

Pakilan ja Paloheinän alueella on aikaisemmin ollut vain yksi kaupunkipyöräasema, Pakilantien ja Lepolantien risteyksessä. Nyt alueelle saadaan kuusi asemaa lisää: Paloheinän Alepalle, Paloheinän majalle, Paloheinän S-marketille, Paloheinän kirjastolle ja kaksi asemaa Yhdyskunnantielle.

Kaupunkilaisten toiveita tulevan laajennuksen asemapaikoista kyseltiin 2020 elo–syyskuussa. Alkavalla pyöräkaudella Helsingissä saadaan käyttöön yhteensä 105 uutta pyöräasemaa ja 1050 uutta pyörää. Uusia asemia asennetaan toukokuusta alkaen ja ne tulevat käyttöön yksitellen sitä mukaa kuin ne on saatu paikalleen. Myös uudet pyörät tulevat käyttöön vaiheittain niiden valmistuessa kokoonpanosta. Kaikki uudet pyörät saadaan käyttöön heinäkuun alussa.

Helsingin kaupunkipyöräasemien tarkkoihin sijainteihin pääset tutustumaan tällä kartalla. Ohjeita kaupunkipyörien käyttöön ja käyttäjäksi rekisteröitymiseen voit lukea HSL:n sivuilta.

Pyöräily on terveellistä, ekologista ja nopeaa

Pyöräily on erinomaista terveys- ja kuntoliikuntaa. Se pitää yllä ja kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä sekä alaraajojen lihaskuntoa ja nivelten liikkuvuutta. Pyöräily haastaa myös tasapainoa ja koordinaatiota. Pyöräily on oiva laji myös liikuntaa aloitteleville, koska rasitusta voi säätää oman kunnon mukaan. 

Helsingin kaupunkistrategian mukaan Helsinki tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Pyöräliikenteen edistäminen ja pyöräliikenteen saaminen toimivaksi osaksi liikennejärjestelmää on merkittävä osa tämän tavoitteen saavuttamista.

Helsingissä on 1500 kilometriä pyöräteitä, joten pyörällä pääsee käytännössä minne vain kaupungissa. Pyörä on usein nopein tapa liikkua alle viiden kilometrin matkat.

Pyöräillen on helppo tutustua kotikaupunkiin

Kotiseutupyöräilyreitit esittelevät Helsingin eri osien historiaa, nähtävyyksiä ja alueiden ominaispiirteitä. Reittejä on nyt 30 kpl, ja ne ovat 10–30 kilometrin pituisia. Reittejä voi pyöräillä yksin tai ryhmissä oman tahdin, kiinnostuksen ja kunnon mukaan.

Teksti: Erja Vuorio

Share