Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Käpylä, Oulunkylä, Uutiset

Oulunkylässä esiteltiin uusi innovaatio viruksia vastaan

Mustapekka kärrypesuri kuva Atte Kajova

Mustan Pekan kauppias Jouni Ekholm, laitteen valmistaneen Finfinetin toimitusjohtaja Sauli Kärkkäinen, Albert Yanis, Trolley Service Finlandin toimitusjohtaja Ville Fingeroos, Eeka Fingeroos ja Jukka Nieminen havainnollistivat uutuustuotteen toimintaa. Kuva: Atte Kajova

Suomalainen desinfiointikonsepti aloitti maailmanvalloituksen Mustan Pekan pihasta.

Sateinen toukokuu ei lannistanut tunnelmaa K-Supermarket Mustan Pekan pihassa, kun uusi kotimainen desinfiointikonsepti pääsi tositoimiin puhdistamaan yhden Oulunkylän seudun vilkkaimpiin lukeutuvan liikekeskuksen ostoskärryjä ja -koreja. Koronavuosien aikaan kehitetty laite on valmistettu Tampereella ja se kulkee kohteesta toiseen helposti peräkärrymallina. Yrittäjien tavoitteena on maailmanvalloitus.
– Höyryllä ja pesuaineilla pääsemme eroon Covid19-viruksesta ja kaikki tapahtuu kotimaisilla, biohajoavilla pesuaineilla. Kyseessä on Suomen ensimmäinen ostoskärrypesuri ja samalla ainoa Suomen olosuhteisiin sopiva malli. Tuote on patentoitu ja mallisuojattu, seuraavaksi suuntaamme ulkomaille, Trolley Service Finland Oy:n toimitusjohtaja Ville Fingeroos kertoi esittelytilaisuudessa.

Televisiostakin tuttu Mustan Pekan kauppias Jouni Ekholm halusi tarttua tilaisuuteen kuullessaan uudesta puhdistuskonseptista. Supermarketissa kärryjä ja koreja käytetään viikossa yli 20 000 kappaletta.
– Olemme tähän mennessä hoitaneet pesut itse tai käyttäneet erilaisia villejä toimijoita. On hienoa, kun saadaan säännöllisyyttä ja toistuvuutta myös tähän asiaan. Aikaisemmat järjestelmät ovat asettaneet rajoituksia pesupaikan, sähkön ja veden suhteen, Ekholm kertoo.

Koronavuodet ovat tehneet uutta kysyntää kaikelle hygienialle ja se on huomattu myös Mustassa Pekassa.
– Tässä on selkeä konsepti. Tavalliset painepesurit eivät ole huomioineet kärrypyörien laakereita ja silloin on tullut enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Vielä toivoisin hygieniakalvoja kärryjen kahvoihin. Meillä on ensimmäinen pesukierros tehty ja hyvin meni, kauppias jatkaa.

Teksti: Veli Kojonen
Kuva: Atte Kajova

Share