Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Maunula, Uutiset

Hännänheiluttajien ikioma päiväkoti

Hännäheiluttajat Henna ja Laura

Hännänheiluttajien yrittäjät Henna Johansen ja Laura Luukkonen ovat remontoineet koirapäiväkodin tänä keväänä. Kuva: Laura Luukkonen.

Koirapäiväkoti ja -hoitola Hännänheiluttajat on toiminut Maunulassa jo 15 vuotta. Asiakkaiden päivä sujuu leikin, ruokailun, levon ja ulkoilun merkeissä – kuten missä tahansa päiväkodissa. Hännänheiluttajissa opitaan sosiaalisuutta, luodaan kaverisuhteita ja palataan illalla kotiin raukeina päivän aktiviteeteista.

Laura Luukkonen ja Henna Johansen tulivat alun perin työntekijöiksi Hännänheiluttajiin. Aiempi omistaja oli jo valmistelemassa eläkkeelle siirtymistä ja pian mietittäväksi tuli yrittäjiksi ryhtyminen.
– Hännänheiluttajien aiempi omistaja halusi toiminnan jatkuvan, jo pitkäaikaisten asiakkaittenkin takia. Hänelle oli myös tärkeää tuntea yrityksen jatkajat, Henna Johansen kertoo. Laura Luukkonen ja Henna Johansen miettivät yrittäjäksi ryhtymistä, mutta kumpikaan ei halunnut ryhtyä siihen yksin. Sitten syntyi ajatus ostaa yritys puoliksi ja heistä tuli uusia omistajia 2020. Asiakkaat olivat tyytyväisiä, ettei toimintaa jouduttu lopettamaan.

Henna Johansen ja Laura Luukkonen olivat juuri aloittaneet yrittäjinä, kun korona-aika muutti suunnitelmia perusteellisesti.
– Alkuun meillä oli ajatuksena, että olisimme lähteneet kasvattamaan jo valmiiksi hyvää asiakaskuntaa. Etsimme tästä läheltä isompia liiketiloja. Onneksi emme kuitenkaan ehtineet lähteä. Meillä vakioasiakkaista suurin osa on toimistotyöntekijöitä, jotka siirtyivät etätöihin ja pikkuhiljaa karisivat pois, Henna Johanssen sanoo. Jotkut kuitenkin jatkoivat tai kävivät vain hieman harvemmin.
– Osa asiakkaista on käynyt ihan tukeakseen meitä. Koirakin saa siinä tietysti virikkeitä ja pääsee näkemään koirakavereita, Henna Johansen jatkaa.

Korona-ajan muutoksista selviäminen on kuitenkin edellyttänyt kekseliäisyyttä.
– Olemme kehittäneet uusia palveluja; esimerkiksi noutopalvelun lähialueille ja olemme etsineet yhteistyökumppaneita; esimerkiksi Koiruliinin hierontapalvelun. Meillä on myös herkkuja, itsetehtyjä leluja ja muita tarvikkeita myynnissä, Henna Johansen kertoo.
– Uusin palvelu on leikkipäivä, eli puolipäivähoito, jossa koira saa tulla tänne leikkimään, jos ei ole tarvetta kokopäivähoidolle, Laura Luukkonen sanoo.
– Pennut oppivat leikkipäivässä sosiaalisia taitoja. Tästä palvelusta ovat monet asiakkaat tykänneet, Henna Johansen jatkaa.

Hännänheiluttajien koirapäiväkodissa oppii sosiaalisuutta ja pääsee kahdesti päivässä ulkoilemaan. Kuva: Laura Luukkonen.

Koirapersoonallisuuksia esillä blogissa

Koirapäiväkodissa jokainen päivä on erilainen, vaikka päiväohjelma onkin aina samanlainen.
– Joka päivä on eri koiria paikalla, välillä on rauhallisempia päiviä ja välillä riittää vilskettä, Laura Luukkonen kertoo. Hännänheiluttajissa koirat jaetaan erillisiin huoneisiin niin, että niillä on sopivanlaisia kavereita.
– Tarvittaessa pystymme sijoittamaan eri huoneisiin esimerkiksi urokset, jotka eivät tule toimeen toistensa kanssa. Pääasiassa päiväkotiin tulevan koiran pitäisi tulla toimeen muiden koirien kanssa, mutta osa nuorista uroksista ei tykkää muista uroksista, nuoremmista koirista tai liian innokkaista koirista, Henna Johansen sanoo. Ihmiselle aggressiivisia koiria ei päiväkotiin voi kuitenkaan tuoda.

Päiväkodissa on enimmillään reilu 10 koiraa. Jos jollekin päivälle on paljon varauksia, niitä pyritään jakamaan muille päiville. Monille asiakkaille ei ole väliä minä viikonpäivänä koira pääsee päiväkotiin. Kaikille halukkaille pyritään kuitenkin järjestämään aina tilaa.

Koirissa on monenlaisia persoonallisuuksia ja koirapäiväkodissa niihin pääsee tutustumaan hieman toisella tavalla kuin omistaja kotioloissaan. Yksi korona-ajan uudistuksista Hännänheiluttajissa on Viikon koira -blogi, jossa nostetaan esille yksi koira viikossa.
– Asiakkaat ovat tykänneet paljon blogista, jossa kerromme meidän näkökulmastamme, miten täällä on päivä sujunut ja asiakas voi kertoa koiran taustoja, Henna Johansen sanoo.

Teksti: Susan Wilander

Kuvat: Hännänheiluttajat

Lisätietoja: www.hannanheiluttajat.fi


Lauantaina 22.5. Hännänheiluttajiin pääsee tutustumaan paikanpäälle Kevättreffit-tapahtumassa. Paikalla on myös Koiruliini antamassa hierontaa ja Loistokoira tekemässä ulkokuvauksia. Katso tarkemmat tiedot nettisivuilta.

Share