Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Etsitkö kiertotalouspalveluja?

Kiertotalous Helsinki Marketing Jussi Hellsten

Kuva: Helsinki Marketing / Jussi Hellsten.

Kiertotalous eli malli, jossa kulutus perustuu omistamisen sijaan palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen ja kierrättämiseen, on yhä suositumpaa. Kaupunki on ottanut ensimmäisen askeleen näiden palveluiden käytön helpottamisesta luomalla palvelukarttasivustolle uuden kokonaisuuden nimeltään Kiertotalouden palvelut.

Sivulta löytyy nyt pääasiassa Helsingissä toimivia kierto- ja jakamistalouden palveluja, mutta tulevaisuudessa kaikki pääkaupunkiseudun kiertotaloustoimijat pääsevät kartalle. Mukana on sekä yritysten että kaupungin tarjoamia palveluja. Kartalta löytyy esimerkiksi kirpputoreja, käytetyn tavaran ja vaatteiden sekä uusiomateriaaleista valmistettujen tuotteiden liikkeitä, kirjastojen välineiden ja laitteiden lainauspalvelut, hävikkiruuan myyjiä, vuokrauspalveluja, yhteiskäyttötiloja ja yhteiskäyttöisiä kulkuneuvoja.

Helsingin kaupunki tarjoaa kiertotalouspalveluja mm. Uusix-verstaissa, Pakilan työkeskuksen kalustemyymälässä ja Staran kierrätyskeskuksessa. Uusix-myymälät myyvät kierrätettyjä ja kunnostettuja tavaroita ja uusiotuotteita, Pakilan työkeskus myy kaupungin käytöstä poistettuja kalusteita ja uusiotuotteita ja Staran kierrätyskeskuksesta saa ostaa kaupungin korjaus- ja rakennuskohteista ylijääneitä rakennustarvikkeita sekä kaupungin käytöstä poistettuja ajoneuvoja ja työkoneita.

Lisää yrityksiä ja toimijoita mukaan

Kartalle otetaan jatkuvasti lisää yrityksiä ja toimijoita. Kaikki yritykset, jotka edistävät kestäviä elämäntapoja ja toteuttavat kierto- tai jakamistaloutta toiminnassaan, voivat ilmoittautua mukaan Kaupunki alustana -ilmoittautumislomakkeella. Lomake löytyy Palvelukartta-sivustolta.

Kiertotalouden perusajatuksena on resurssien tehokas käyttö. Luonnonvaroja käytetään säästeliäästi, tuotteet ja materiaalit säilytetään kierrossa mahdollisimman pitkään ja tuotannosta ja kulutuksesta syntyvän hukan ja jätteen määrä pyritään minimoimaan.

Teksti: Susan Wilander
Kuva: Helsinki Marketing / Jussi Hellsten

Lisätietoja: https://palvelukartta.hel.fi hakusanalla “kiertotalous”

Share