Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Uutiset

Ompelimo Ullastiinassa vanhakin uudistuu

Ompelio Ullastiina

Ulla Kinnusen Ompelimo Ullastiinassa onnistuvat erikoisemmatkin ompelutyöt. Kuva: Ompelimo Ullastiina.

Kestävä kuluttaminen näkyy myös vaatteissa. Käytettyjen vaatteiden suosio on noussut etenkin nuorten parissa ja monet ovat valmiita huoltamaan vanhoja vaatteitaan aivan toisella tavalla kuin vielä muutamia vuosia sitten.

Irtaantuminen pikamuodista tarkoittaa vaatteiden käyttöiän pitenemistä ja siten lisääntyviä korjaustarpeita. Vanhoja vaatteita voi myös olla tarpeen uudistaa nykyaikaan sopivammiksi tai uudelle käyttäjälle paremmin istuviksi. Joskus voisi hemmotella itseään aivan alusta asti itselle suunnitellulla ja valmistetulla uniikilla vaatteella.

Ompelimo Ullastiinan Ulla Kinnusella on pitkä kokemus asiakkaiden vaatetarpeiden ja unelmien toteuttamisesta. Ompelimo avattiin toukokuussa 1997 Metsäpurontiellä Maunulassa. Ulla Kinnunen oli ostanut vaatturi Huplin entiset liikkeet Maunulassa ja Munkkiniemessä. Kinnunen perusti ompelimon myös Itäkeskukseen. Kaikissa liikkeissä toimi kokenut henkilökunta ompelijoista turkkuriin.
– Itse olin Huplin palveluksessa aiemmin ja lasten ollessa pieniä tein alihankintaa kotona. Ommellut olen koko ikäni, Ulla Kinnunen kertoo. Nykyisin Ompelimo Ullastiina toimii Länsi-Pakilassa.

Ulla Kinnusen perhe on aina ollut ompelemisesta kiinnostunut.
– Äitini oli ompelija ja teki kaikkea hääpuvuista alkaen, samoin tätini eli äidin kaksoissisko. Asuimme kaikki Joensuun lähistöllä ja kaksoissiskoni kanssa ompelimme kaikki barbien vaatteet äidin tilkkuaarteista, Ulla Kinnunen kertoo.

Ompelimo Ullastiinasta löytyvät kaikki vaatteisiin ja tekstiileihin liittyvät palvelut, kuten vaatteiden muokkaus ja korjausompelu, uusien vaatteiden teko, sisustustyöt, turkistyöt, nahkatuotteiden teko ja muokkaus. Lisäksi tehdään tarvittaessa harvinaisempiakin ompelutöitä kuten venepressujen tai purjeiden korjausta ja tekoa, markiisisuojia ja myös erilaisia pesulapalveluita.

Ompelijalle tulee toisinaan erikoisempiakin tehtäviä.
-Tuulimyllypoikien pressutyö oli aika vaikuttava ja suuri, mutta kyllä pienet iloiset työt ovat myös ilahduttavia – pupujen korvat, irtojalat… ja yhteen aikaan teimme myös luistelupukuja, Ulla Kinnunen kertoo.

Ompelimossa on toistaiseksi voimassa poikkeusaukioloajat: ti 9-17, ke 9-18 ja to 9-17.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Ompelimo Ullastiina

Lisätietoja: www.ullastiina.fi

Share