Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Metsälä, Uutiset

Sellakka, sikkatiivi, luuliima – tiedätkö mihin niitä käytetään?

Kirjovärit Oy

Kirjovärin tuotteita maalattavan pinnan puhdistukseen, pohjustukseen, pintakäsittelyyn, pigmenttejä sävyttämiseen sekä välineitä työn tekemiseen. Kuva: Maria Judén.

Remontoinnin ja käsillä tekemisen suosio on kasvanut jo ennen korona-aikaa. Vaativammissa projekteissa tarvitaan jo hieman tavallista sisustusmaalia erikoisempia tuotteita. Niitä löytyy Kirjoväristä Metsälästä.

Kirjovärit Oy perustettiin vuonna 2006, jolloin yrittäjät ostivat Kirjopiiska Oy:n ja jatkoivat sen valikoimissa olleiden tuotteiden myyntiä uuden nimen alla. Nykyään Kirjovärissä työskentelee neljä työntekijää. Kirjovärit eroaa tavallisen rautakaupan valikoimasta sekä tuotemäärässä että laadussa.
-Tuotteiden luonnonmukaisuus on tärkeää: luonnon raaka-aineisiin perustuva, hengittävä, ei sisällä muovisideaineita, Esa Häkkinen Kirjoväristä kertoo.

Suosituimmat tuotteet Kirjovärissä ovat perinnemaalit: kalkki- ja pellavaöljymaalit. Tässä näkyy varmasti myös remontointibuumin vaikutus asiakkaiden alkaessa kiinnittää entistä enemmän huomiota käyttämiensä tuotteiden ominaisuuksiin ja laatuun.
– Kyselyt vaihtoehdoista ”moderneille”, muovisideaineita sisältäville, tuotteille ovat lisääntyneet. Asiakkaat myös kiinnittävät entistä enemmän huomiota tuotteiden laatuun, päästöttömyyteen ja luonnonmukaisuuteen, Esa Häkkinen kertoo.

Yhä enemmän halutaan säilyttää vanhaa ja tehdä asioita perinteitä vaalien. Tämä tarkoittaa remontoinnissa ja korjauksessa usein perinteisten työmenetelmien vaatimia erikoismateriaaleja. Kirjoväristä näitä erikoistuotteita löytää vaativampikin asiakas. Erikoisin kysytty tuote on häränsappi. Sitä voi käyttää esimerkiksi akvarellimaalauksessa tai saippuanvalmistuksessa.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Maria Judén

Lisätietoja: http://www.kirjovarit.fi/

Share