Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Oulunkylän kampaamo on perheyritys

Oulunkylän kampaamo Marjut Mäkelä

Marjut Mäkelä viihtyy hyvin kampaajayrittäjänä Oulunkylässä. Kuva: Susan Wilander.

Siltavoudintie 7:ssä toimivalla kampaamolla on pitkät perinteet. Oulunkyläläisten hiuksia hoidetaan siellä jo toisessa sukupolvessa, mutta moderneissa tiloissa.

-Meillä on ollut perheyrityksenä tämä kampaamo. Äitini tuli vuonna 1984 tänne Oulunkylään ja osti tämän kampaamon. Itse tulin mukaan 1990, heti kun koulusta pääsin. Äitini jäätyä eläkkeelle olen jatkanut kampaamoa yksin, Marjut Mäkelä kertoo.

Mäkelä on viihtynyt Oulunkylässä hyvin.
-Oulunkylä on ihanan kylämäinen ja viihtyisä paikka pitää kampaamoa, olemme juurtuneet tänne, täällä on ollut niin kotoisa olla.

Marjut Mäkelän pitkään uraan kampaamoyrittäjänä mahtuvat niin lamavuodet kuin koronakin.
-Välillä tämä on ollut todella epävarma tulonlähde ja unettomiakin öitä on joutunut viettämään. Viime vuoden kevät oli aika katastrofaalinen, kun kaikki pysähtyi kuin seinään, mutta vuodessa on jo opittu paljon asioita ja miten ihmiset käyttäytyvät. Jos koronatartunnat ovat nousussa, se näkyy tuloksessa – asiakkaita ei kerta kaikkiaan käy. Toivon mukaan nyt kesää kohden tilanne virkistyy ja saamme rokotukset, mikä sitten ehkä luo turvallisempaa ympäristöä, Mäkelä sanoo.

Hiukset kuitenkin kasvavat kuten ennenkin, joten mitä niille nyt tekisi?
-Hiustrendeissä näkyy nyt pitkille hiuksille kestolaineet, johon on juuri tullut käsittely markkinoille. Kesää kohti mentäessä vaaleiden värien suosio aina kasvaa. Hiuksissa kuten vaatteissakin retrotyylit tulevat välillä uudistetuissa muodoissa. Nyt ovat tulossa lyhyet otsahiukset, jotka olivat viimeksi muodissa 1990-luvulla, sekä kihara eri muodoissaan, Marjut Mäkelä kertoo.

Kampaajan työ on muuttunut vuosien varrella myös työturvallisuuden osalta – kemikaalien käytössä ollaan tarkempia ja hiuksiin käytettävät aineet ovat tulleet käyttäjä- ja ympäristöystävällisemmiksi.
-Kampaajan työ on usein raskasta käsityötä, jota ei pysty koneella korvaamaan. Toivoisin kuitenkin, että nuori sukupolvi näkisi myös tämän työn rikkauden ja innostuisi siitä, Marjut Mäkelä sanoo.
-Toivotan kaikki asiakkaat lämpimästi tervetulleeksi Oulunkylän kampaamoon, sekä miesten että naisten hiuspalvelut onnistuvat!

Teksti ja kuva: Susan Wilander

Share