Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Uutiset

Pirkkolan liikuntahallin pysäköintiongelma ratkennut

Pirkkolan pysäköinti

Kuva: Helsingin kaupunki.

Pirkkolan uuden liikuntahallin pysäköintipaikat toteutetaan Pirkkolantien vieressä olevan rullaluisteluradan paikalle, jota jo nykyisin käytetään talvisin pysäköintiin. Rullaluistelijoille rakennetaan korvaava rata Kivikkoon.

Rullaluistelukäytöstä poistuvalle kentälle kaavaillaan 124:ää ympärivuotista pysäköintipaikkaa. Ne palvelevat Pirkkolan liikuntahallin lisäksi liikuntapuiston muita käyttäjiä. Pirkkolantien suuntaan on tarkoitus rakentaa tonttiliittymä ulosajoa varten. Jotta rullaluisteluradan kenttä voidaan muuttaa pysyvästi pysäköintialueeksi, pitää asemakaavasta tehdä poikkeamispäätös. Kaupunki on aloittanut sen valmistelun. Valmisteluun sisältyvästä lähinaapurien kuulemisesta tiedotetaan tarkemmin kentän seitsemälle lähinaapurille, Pirkkolan Omakotiyhdistykselle ja Seurakuntayhtymälle.

Liikuntahallin rakentaminen on alkanut tänä keväänä, ja se on tarkoitus avata käyttöön kesällä 2022. Pirkkolan liikuntahallin rakennuttamisesta ja toiminnasta vastaa Pirkkolan liikuntahalli Oy, jonka taustalla on Lattiaa Liikkujille ry yhteistyökumppaneineen. Yhdistyksen tavoitteena on lisätä voittoa tavoittelemattomasti liikuntatiloja urheiluseurojen sekä lasten ja nuorten käyttöön.

Teksti ja kuva: Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Share