Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Varttuneita mietteitä

Raimon perunat

Kuva: Raimo Anttila.

Skrivaan tätä stooria snadisti vapun jälkeen. Oli ihan kliffa vappu. Vanhan jengin kanssa tsitattiin sekä aattona että päivänä. Pamlattiin, skruudattiin ja muutama sandi tujauskin kipattiin nieluun. Ollaan bailattu tällä jengillä vappua jo ehkä viiskyt vuotta. Kyllä kandee hankkii muutama frendi, joiden kanssa voi joskus funtsaa, mitä kahelii on vuosien aikana tullu duunattua. Ainaki kerran vuodessa vappuna.

Mä spennaan tulevaa summeria. Mulla on slibarit Savonlinnan Carmen oopperaan. Funtsaan, että saadaanko ne bileet pitää. Vai onko portsarina skoudet, jotka sanoo, että stop stop. Tai tökkääkö ne portilla jonkun tikun nenään ja sitten sanoo onks sulla korona vai ei. Slibari kelpaa vaan, jos tikku on puhdas. Tai vaatiiko ne jonkun paprun rokotuksista ja mistä sen saa. Jossain ne lupas ovella ilmasen paukun, jos paprut on ok. Se on musta hyvä idis ja tulishan nuoruus mieleen, jos ne kyselee papruja dörtsillä.

Mä en takuulla ole ainoa, joka haluais päästä kesällä festareille. Kyllä tässä on jo riittävästi venattu. Sä et oo saanu käydä kaljalla, raflassa, leffassa, konserteissa ja niin edespäin. En ois kyllä uskonu, miten niitäkin voi ruveta kaipaan. Vaikka en mä niissä nyt alvariinsa ole juossu.

Päätin myös börjaa kasvattaan botlareita. Kaivoin jemmasta vanhan laastipaljun. Porasin botneen muutaman holen. Kippasin paljuun pari säkkiä multaa. Ja jemmasin puolentusinaa botlaria sinne. Kun pottuja jäi muutama ylitse, niin loput stikkasin orvokkien sekaan seinän viereen. Nyt venttaan, saako uusia botlareita juhannuksena vai elokuussa.

Kun tää aviisi tulee tuutista, ovat kunnallisvaalit aika lähellä. Menkää jengi äänestään. Vaikka ei siitä aina mitään kiksejä saa. Monta kertaa on fiilis, että ne poliitikot puhuu skeidaa, josta meikkä tavis ei snaijaa mitä se mimmi tai jätkä todella funtsaa.

Mä toivon, että finnaan ehdokkaiden jengistä sellasen tyypin, joka sanoo stadin valtuustossa ajavansa jotain ogelilaisten laiffiin vaikuttavaa jutskua. Kuten kaavotusta tai skolejuttuja tai liikennettä. Kyllä se tyyppi voi sen lisäksi sanoa ajavansa kakruperheiden tai eläkeläisten tai sinkkujen jne elämän parantamista. Niiden rinnalla olis ok, jos joku asia liippais ihan näitä meidän omia mestoja.

Tänään oli tartuntoja alta 200 kappaletta. Ainakin mä haluun uskoo, että korona alkaa olla muisto vaan. Niissä merkeissä hauskan leppoisaa ja styrkkaa antavaa kesää. Moikataan Gnisun matseissa.

Teksti ja kuva: Raimo Anttila

Share