Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Politiikka, Uutiset

Mikä on mielestäsi Helsingissä parasta?

kuva Comma Image Oy / Helsingin kaupungin aineistopankki

Kuva: Comma Image Oy / Helsingin kaupungin aineistopankki.

Lämmittelykysymyksenä kysyimme ehdokkailta mikä heidän mielestään on Helsingissä parasta. Kaikista vastauksista käy ilmi ehdokkaiden kiintymys kotikaupunkiinsa. Helsinkiläiset rakastavat monipuolista kaupunkiaan, eivätkä ehdokkaat tee siinä poikkeusta.

Ehdokkaiden vastauksissa toistuvat erityisesti kaksi asiaa: luonnon läheisyys ja monipuolisuus ja kaupungin asukkaat. Helsinkiin mahtuu monenlaisia alueita ja kaupunginosien omaleimaisuutta arvostetaan. ”Helsingissä luonto, palvelut ja kulttuuri ovat lähellä asukkaita. Kaupunginosien omaleimaisuus ja kaupungin historiallinen kerroksellisuus ovat kaupunkilaisille tärkeitä. Vahvaa paikallisuutta arvostetaan ja tuetaan,” Terhi Ainiala kirjoittaa. Suurin osa ehdokkaista nimesi näitä asioita kaupungin parhaiden joukkoon.

Lähiluonto

Kotikaupunkimme on suomalaisittain iso, mutta silti kohtuullisen kokoinen. Lähiluontoa löytyy joka puolella kaupunkia ja liikenne toimii moneen muuhun paikkaan verrattuna erinomaisesti. Kun Helsinkiä vertaa muihin kaupunkeihin, paikalliset ongelmakohdatkin asettuvat uudenlaiseen perspektiiviin. ”Helsingissä luonto on aina lähellä, ja täällä pääsee luontoon liikkumaan joka kaupunginosassa. Olen asunut töiden ja opintojen vuoksi maailmalla isoissa metropoleissa ja kotona aina huomaa, että Helsingin mittakaava on minusta juuri hyvä: toimiva joukkoliikenne ja hyvät palvelut, mutta samaan aikaan ihmisen kokoinen kotikaupunki,” Sanna Vesikansa kirjoittaa.

Historia

Kaupungin pitkä historia näkyy kaupunkikuvassa, myös Oulunkylässä ja sen naapurikaupunginosissa. ”Helsingin vanhat rakennukset ja kulttuurimaisemat. Ihmisen kädenjälki näkyy kaupungissa vuosikymmenten ja -satojen ajoilta. Puu-Käpylä, Veräjänmäki, Oulunkylän rintamieskerrostalot. Hienointa Stadia, ” Pauli Jokinen kirjoittaa. Monet kaupunkilaiset ovat jo äänestäneet jaloillaan näiden historiallisten kaupunginosien puolesta. Ne ovat vuodesta toiseen suosituimpien asuinpaikkojen joukossa.

Kehitys

Toisaalta Helsinki ei ole jämähtänyt menneille vuosikymmenille. Kaupunki kasvaa ja muuttuu jatkuvasti, vaikka kaikki eivät siitä aina pidäkään. ”Helsingissä parasta on sen pyrkimys jatkuvasti kehittää itseään kaupunkina ja asuinpaikkana. Lähiluonnon merkitys ja virkistysalueiden säästäminen asukkaille on huomioitu, ja tätä pitää tukea jatkossakin. Asumisen kannalta parasta on kaupungin turvallisuus, monimuotoisuus ja lähialueiden saavutettavuus. Helsinki tarjoaa sekä luonto- että design-kohteita ja laajat vapaa-ajanviettomahdollisuudet,” Liisa Lotta Tarvainen-Li kirjoittaa.

Ihmiset

Kaupungin henki ei kuitenkaan synny pelkistä rakennuksista tai luonnosta. ”Helsingissä on parasta sen tunnelma. Kansainvälisyys, kulttuuri, hyvät työllistymismahdollisuudet ja palvelut. Parasta Helsingissä ovat sen ihmiset – helsinkiläiset!” Tiina Rytky kirjoittaa. Ja näin kesän korvalla moni voi varmasti samaistua Janne Koivusen mielipiteeseen siitä, mikä Helsingissä on parasta: ”Elävä kahvilakulttuuri ja Helsingin jäätelötehtaan kevään ensimmäinen jäätelötötterö.”

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Comma Image Oy/Helsingin kaupungin aineistopankki

Share