Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Ravintolaruokaa kotiin

Pullabiili Patisserie Teemu Aura

Patisserie Teemu Auran Pullabiili. Kuva: Patisserie Teemu Aura.

Nyt toukokuussa vallitsevassa tilanteessa olemme rajoitetusti voineet vierailla lounas- ja päivällisravintoloissa sekä kahviloissa.  Noutoruoka on kuitenkin monen etätöissä ja -koulussa olleen vaihtelua tuova helpotus.  Vaikka rajoituksia puretaan, uskon kotiin haettavien valmiiden ruoka-annosten pysyvät varteenotettavana vaihtoehtona.  Alla on muutamia uusia kohteita, joista en aiemmin ole kirjoittanut.  Osalle teistä ovat varmaankin varsin tuttuja.

Fat Ramen – kolmen ystävyksen vetämä ramen-ravintola on perustanut cloud kitchenin myös Oulunkylään Liukumäentielle.  Yrityksen alkujuuret ovat Ravintolapäivässä ja erilaisissa pop-up -tapahtumissa.  Ensimmäinen ravintola avattiin Hietalahden halliin jo viisi vuotta sitten ja toinen löytyy nykyään Tapiolasta.  Keskuskeittiö sijaitsee Herttoniemessä, josta aterian voi tilata Woltin tai Foodoran kautta.  Fat Ramenin Otto Sarpaniemi kertoi, että heillä on kiinnostusta perustaa Oulunkylään kivijalkaravintola, mikäli nykyinen pilotointi osoittaa asiakaspohjan riittävän laajaksi.  Toistaiseksi Oulunkylän keittiöstä ruokaa voi tilata Woltin kautta ja samaan pilvikeittiöön on lähikuukausina tulossa mukaan pari muutakin brändiä. fatramen.fi

Buli-ruokarekka on rakennettu vanhaan Kemijoki-yhtiön paloautoon, jossa on tarjolla sous-vide -menetelmällä kypsennettyä lihan. Annokset saa myös burgerina ja listalla on myös vege-tacoja.  Lisäksi muutamia salaatteja ja pieni valikoima kotimaisia juomia.  Omasta kokemuksestani rekka on tosi suosittu ja rajoitetun keittiön koon vuoksi jotkin tuotteet voivat loppua kesken. Buli on pysähtynyt myös Ogelin torilla, mutta kevään ja kesän aikataulut kannattaa tarkistaa buli.fi tai facebook.com/BULI-FoodTruck.

Buli-ruokarekka on entinen paloauto. Kuva: Buli Foodtruck/Skidisti Buli Oy

Amica tarjoilee kotiruokaa liikkuvasta ruoka-autostaan, joka pysähtyy Ogelin torilla tiistaisin ja perjantaisin klo 12.40-13.00.  Ruoka-annosten hinnat vaihtelevat 8-15 euroon ja tarjolla on myös hieman jälkiruokia.  Ennakkotilauksia ei voi tehdä vaan annokset myydään jonotusjärjestyksessä.  Ruokalistat ja pysähtymispaikat löytyvät täältä: amica.fi/palvelumme/amica-kotiruokaa/

Patisserie Teemu Auran pullabiilit ovat pyörille nostettuja, vaaleanpunaisia kahvila-konditorioita.  Tarjolla on makeiden levonnaisten lisäksi myös leipää sekä gluteenittomia ja vegaanisia tuotteita.  Armi-nimiset autot liikkuvat pääkaupunkiseudulla toukokuusta lokakuuhun ja tulevat Oulunkylään myös tänä kesänä. Aikataulut ja tuotteet löytyvät täältä: patisserieteemuaura.fi/pullabiili.

Reko (=rejäl konsumtion)-lähiruokarengas toimii Käpylässä.  Renkaan kautta voi tilata suoraan tuottajalta lähi- ja luomuruokaa, joka jaetaan tiettyinä päivinä tietystä paikasta.  Markkinointi ja tilaaminen tapahtuu suljetun Facebook-ryhmän kautta ilman mitään jäsenmaksuja.  Tuottaja ja kuluttaja tapaavat toisensa suoraan ilman mitään välikäsiä.  Löydät Facebookista nimellä Reko ruokapiiri Käpylä, johon liittymällä saat selville myös tuotteet, joita renkaan kautta voi tilata.

Teksti: Marja Markko

Share