Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Kotona Oulunkylässä: Miten stailaat kotisi myyntikuntoon?

Kotona Oulunkylässä

Visuaalisuus on lisääntynyt netin ja sosiaalisen median myötä voimakkaasti ja sen merkitys on kasvanut myös asuntokaupassa. Mielikuva kodista luodaan jo netti-ilmoituksen valokuvilla. Laadukkaat, valoisat ja raikkaat valokuvat kodista, joka on sisustettu pelkistetysti neutraalein värein, herättää useimpien kiinnostuksen ja houkuttelee asunnonostajat paikan päälle.

Karsi ja siivoa

Useimmiten myytävässä kodissa asutaan ja se on luonnollisesti asujansa näköinen. Kun kodin myynti tulee ajankohtaiseksi, kannattaa siitä myyntiä varten pyrkiä luomaan sellainen, että se sopisi mahdollisimman laajalle ostajajoukolle. Siksi asunnon persoonallisuutta kannattaa lieventää myyntiä varten muun muassa karsimalla tavaraa. Siten koti itsessään pääsee esiin eikä sisustus tai yksittäiset tavarat. Karsi esimerkiksi tavaroita pöytien pinnoilta ja tuoleilta, kodinkoneet keittiön tasoilta, tiskirätit ja keittiöpyyhkeet kuivauskaappiin ja osa huonekaluista harkinnan mukaan.

Myös siisteys on tärkeää, erityisesti asuntonäytöillä, sillä puhtaat pinnat ja raikas tuoksu luovat aina houkuttelevamman tunteen kuin pölyiset tai likaiset. Kylpyhuoneen peilissä olevat hammastahnaroiskeet eivät varmasti estä asuntokauppaa, mutta vaikuttavat kyllä mielikuvaan myytävästä kodista. Muista viedä myös roskapussi pois ikävien tuoksujen välttämiseksi.

Henkilökohtaiset tavarat vaikeuttavat mahdollisen ostajan tunnelmointia kohteesta omana kotina. Siksi kuvista ja asuntonäytöltä kannattaa piilottaa henkilökohtaiset tavarat, kuten esim. perhevalokuvat, palkinnot, henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet, lemmikkien tavarat, siivousvälineet, lelut, roskakorit.

Lapsiperheen elämä saa näkyä kodissa, mutta enimmät lasten tavarat kannattaa karsia. Jos lastenhuoneita on useampi, ja aikaa sekä voimia riittää, niin kannattaisi harkita yhden lastenhuoneen sisustamista työhuoneeksi valokuvausta varten, jotta asunnon monipuolisuus hahmottuu ostajille. Asuntonäytöissä lastenhuone voi toki olla tavallisessa käytössään.

Jos kodissa on voimakkaan värisiä tekstiilejä ja suuria kuoseja, kannattaa niitä häivyttää. Kaikkea väriä ei tarvitse poistaa, mutta värikkyyden rinnalle on hyvä tuoda neutraalin sävyisiä verhoja ja muita tekstiilejä.

Päästä luonnonvalo sisään

Kirkkaassa luonnonvalossa asunto näyttää parhaat puolensa. Verhot kannattaa siirtää sivuun ja avata sälekaihtimet niin valokuviin kuin asuntonäytöille. Pimeä vuodenaika on toki erikseen. Silloin on tärkeää sytyttää valot kaikkiin huoneisiin.

Teksti: Sari Salmela
Ylempi kiinteistönvälittäjä YKV, LKV
Sp-Koti Oy Helsinki Urbaanit

Share