Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Politiikka, Uutiset

Uusi kaupunginvaltuusto aloitti työnsä

Helsingin pormestarikunta

Helsingin pormestarikunta (vasemmalta): Paavo Arhinmäki, Anni Sinnemäki, Juhana Vartiainen, Nasima Razmyar ja Daniel Sazonov. Kuva: Pertti Nisonen.

Kesäkuun kuntavaaleissa valittiin Oulunkyläisen jakelualueelta (60-alkuiset postinumerot) kuusi ehdokasta kaupunginvaltuustoon: Kokoomuksen Sini Korpinen, Otto Meri ja Nina Suomalainen sekä Sosiaalidemokraattien Hilkka Ahde, Timo Harakka ja Ilkka Taipale. Myös ruotsinkielinen kolumnistimme Ruotsalaisen kansanpuolueen Björn Månsson jatkaa valtuustossa. Varavaltuutettuina on myös joitakin alueemme ehdokkaita, kuten Tapio Klemetti (kok), Anna Vuorjoki (vas) ja Sanna Vesikansa (vihr).

Valtuuston uutena pormestari aloitti Juhana Vartiainen (kok). Apulaispormestareina jatkavat Anni Sinnemäki (vihr) ja Nasima Razmyar (sdp). Uusiksi apulaispormestareiksi nousivat Paavo Arhinmäki (vas) ja Daniel Sazonov (kok). Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Fatim Diarra (vihr), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Wille Rydman (kok) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Pilvi Torsti (sdp).

Pormestari Juhana Vartiainen on kansanedustaja, ekonomisti ja valtiotieteiden tohtori. Vuonna 1958 syntynyt Vartiainen asui lapsena Helsingissä ja Pariisissa ja opiskeli taloustieteitä Helsingin yliopistossa. Hän väitteli tohtoriksi 1992. Vartiainen on toiminut ekonomistina, tutkijana ja tutkimusorganisaatioiden johtotehtävissä Suomessa ja Ruotsissa. Kansanedustajana Vartiainen on toiminut vuodesta 2015.

Kaupunkiympäristön apulaispormestarina jatkava Anni Sinnemäki on toiminut aiemmin vihreiden kansanedustajana, puolueen puheenjohtajana ja työministerinä. Helsingin kaupunginvaltuutettuna hän on ollut vuodesta 2005.

Anni Sinnemäki syntyi Helsingissä vuonna 1973, opiskeli Venäjän kirjallisuutta Helsingin yliopistossa ja valmistui humanististen tieteiden kandidaatiksi vuonna 2001. Sinnemäki tunnetaan myös Ultra Bra -yhtyeestä sekä runokirjoistaan Sokeana hetkenä ja Aleksis Kiven katu.

Nazima Razmyar siirtyi kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi. Razmyar on aikaisemmin työskennellyt kansanedustajana, eduskuntaryhmän poliittisena avustajana ja viestintäsihteerinä. Razmyar valittiin kaupunginvaltuustoon ensimmäisen kerran 2012.

Razmyar syntyi Kabulissa, Afganistanissa vuonna 1984. Hän on opiskellut yhteisöpedagogiksi HUMAK-ammattikorkeakoulussa ja suorittanut ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon kulttuurituotannosta Metropolia ammattikorkeakoulussa.

Sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestarina aloitti Daniel Sazonov. Sazonov on Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu ja kokoomuksen strategiapäällikkö. Aikaisemmin Sazonov on työskennellyt mm. opetusministerin erityisavustajana, edunvalvonta-asiantuntijana ja neuvontalakimiehenä.

Sazonov on syntynyt Helsingissä vuonna 1993, opiskellut oikeustiedettä Helsingin yliopistossa ja valmistunut oikeustieteen maisteriksi vuonna 2020.

Kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarina aloitti Paavo Arhinmäki. Hän on kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Arhinmäki on toiminut kansanedustajana vuodesta 2007 ja kulttuuri- ja urheiluministerinä vuosina 2011-2014. Kaupunginvaltuuston jäsen hän on ollut vuodesta 2001.

Arhinmäki on syntynyt Helsingissä vuonna 1976 ja opiskellut valtiotieteitä Helsingin yliopistossa.

Lautakuntien jäsenyydet

Kaupunginvaltuuston eri lautakuntiin valittiin myös jäsenet. Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostoon tulivat alueeltamme valituksi Otto Meri ja Tapio Klemetti, joista Otto Meri valittiin myös jaoston puheenjohtajaksi. Otto Meri valittiin varajäseneksi myös kaupunginhallitukseen, elinkeinojaostoon ja konsernijaostoon. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakuntaan valittiin Hilkka Ahde.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu syyskaudella keskimäärin kahdesti kuussa. Kokousten esityslistat ja päätöstiedotteet ovat luettavissa Kaupunginvaltuuston nettisivuilla.

Teksti: Susan Wilander
Kuva: Pertti Nisonen

Share