Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Enter ry:n tietotekniikkaopastukset jatkuvat

Enter ry

Tietokoneiden ja kännyköiden käytön opastus on tehokkaimmillaan henkilökohtaisena. Kuva: Karri Anttila.

Koronatilanteen helpottaessa Enter ry:n tietokone- ja kännykkäopastukset ovat käynnistymässä myös Oulunkylän kirjastossa. Opastuspäivä on edelleen torstai ja kellonaika 14.00 – 15.00. Opastukset on aloitettu torstaina 23.9. Ennakkoilmoittautumista ei toistaiseksi tarvita. Opastuksissa noudatetaan voimassa olevia ohjeita hygienian ja lähikontaktien osalta.

Opastukset ovat olleet tauolla kirjastoissa jo yli puoli vuotta ja palvelukeskuksissa reilun vuoden. Sinä aikana tietokoneiden ja kännyköiden käytön neuvontaa on voinut saada etäopastuksena. Tätä mahdollisuutta onkin käytetty suhteellisen paljon. Se ei kuitenkaan ole ollut kaikissa tilanteissa paras vaihtoehto. Siksi paluuta myös lähiopastukseen on tervehditty suurella ilolla. Enter ry:n opastuspisteet selviävät nettisivuilta osoitteesta www.entersenior.fi/opastus/lahiopastus/

Enter ry:n tietoiskutoiminta on myös käynnistymässä ja jatkuu toistaiseksi etänä Zoom-tilaisuuksina. Zoomin käyttöä voi harjoitella niin etä- kuin lähiopastuksissa. Laitteeksi sopii niin tabletti kuin tietokone. Syksyn aiheita ovat mm. pankkipalvelut, laitevalinnat sekä Maisa-järjestelmä. Tapahtumat ovat esillä nettisivulla www.entersenior.fi/tapahtumat/

Jäseniä Enter ry:ssä on noin 1000 henkilöä, joista reilut 150 toimii myös opastajina. Yhdistys tarjoaa henkilökohtaista ja maksutonta opastusta tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytössä pääasiassa seniori-ikäisille ihmisille. Opastajat ovat yhdistyksen jäseniä, jolloin siis ikäihmiset opastavat ikäihmisiä. Opastuspaikkoja ovat pääasiassa kirjastot ja palvelutalot pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.

Teksti: Raimo Anttila

Kuva: Karri Anttila

Share