Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Käpylä, Oulunkylä, Uutiset

Peppecossa ei käytetä kemikaaleja

Opri Sammallähde kuva Merja Peltolehto

Opri Sammallähde haluaa edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia luonnonmukaisin keinoin. Kuva: Merja Peltolehto.

Käpyläläinen ekokampaamo ja luontaishoitola Peppeco haluaa luoda hyvinvointia.

Opri Sammallähde valmistui kampaajaksi 1990-luvun alussa. Sitten hän tuli allergiseksi hiusväreille ja lopetti välillä kampaajana toimimisen kokonaan. Toimistotyö ei kuitenkaan tuntunut omalta.
– Aloin miettiä, miksi teen asioita, joista en pidä. Suvussani on myös paljon syöpää ja kiinnostuin siitä, miten kemikaalit vaikuttavat hormonaalisiin syöpiin, Opri Sammallähde kertoo.

Sammallähde kävi Praktikumissa Helsingissä ekokampaajakoulutuksen, suoritti erilaisia luontaishoitokoulutuksia ja perusti oman kampaamon lähes 12 vuotta sitten.
– Halusin luoda rauhallisen ja turvallisen tilan sekä asiakkaille että itselleni, Sammallähde sanoo.

Hair balancing

Palveluihin kuuluu hair balancing eli energialeikkaus, jolla on tarkoitus korostaa hiusten omaa luonnollista taipuisuutta ja saada hiuksista helppohoitoiset. Se aloitetaan päähieronnalla.
– Intialaisesta päähieronnasta sanotaan, että se on ”stressipesu” – turhat ajatukset lähtevät siinä pois, Sammallähde kertoo. Ideana on hoitaa hiuksia, kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti. Mitään kemikaaleja ei käytetä ja hoito on mahdollisimman luonnonmukaista.

Ekokampaajan palvelut sopivat erityisesti niille, jotka haluavat välttää kemikaaleja. Luonnonmukaisten tuotteiden ansiosta kampaamo ei myöskään kuormita luontoa jätevesien kautta.
– Itselläni on tässä myös ekologinen ajattelu taustalla – rakastan luontoa ja olen luontoihminen. Olemme yhtä luonnon kanssa. Suunnitteilla on myös yrtti- ja luontoyhteystapahtumien järjestäminen tulevaisuudessa, Sammallähde kertoo.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Merja Peltolehto

Peppeco (peppeco.fi): Oulunkyläntie 7.

Share