Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Oulunkylän tulevaisuus rakenteilla

syyskuu Oulunkyläntiellä

Syyskuu Oulunkyläntiellä. Kuva: Marja Markko.

Istun kirjoittamassa tätä tekstiä syyskuisena keskiviikkona – aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja valaisee tontin värikkäät vaahterat. Radan suunnalta kuuluu varoitussireenin ääni ja sitten jysähdys heilauttaa parvekelaseja. Tätä on jatkunut nyt pari viikkoa tuolla aseman suunnalla. Raide-Jokerin työmaa edistyy ripeää vauhtia ja Maaherrantien uudet asuinrakennukset yltävät osin jo harjakorkeuksiinsa. Jo nyt on nähtävissä minkälaiseksi radan varsi tulee muotoutumaan.

Yllä mainittujen rakennusjohteiden lisäksi Oulunkylän alueella tapahtuu myös muuta rakentamista lähitulevaisuudessa. Keräsin yhteen tietoja tällä hetkellä tiedossa olevista suunnitelmista. Osasta löytyy jo tietoja kaupungin sivuilta, kun taas jotkin ovat vasta harkintavaiheessa. Suosittelen tilaamaan sähköpostiin kaupungin sivuilta Suunnitelmavahdin, joka kertoo kaikista kaupungin alueella olevista rakennussuunnitelmista, asemakaavan muutoksista, katu- ja viheraluesuunnitelmista jne. Näet myös aikataulut vastineille, joita voi jättää suunnitelmiin.

Tällaista on siis suunnitteilla:

Oulunkylän tori 3, entinen AON:n talo – tontin omistaja Kojamo on valmistelemassa rakennuslupahakemuksen jättämistä. Vanhan rakennuksen purku ja uuden asuintalon rakentamisen aloitus saattavat ajoittua vuodelle 2022.

Siltavoudintie 9-11 – Capperin viereinen kolmion muotoinen alue Ruutanakujan ja Ruutanatien välissä. Taloyhtiö hakee asemakaavan muutosta rakentaakseen tontille enintään 5-kerroksisen asuintalon, jonka 1. kerros on osittain maan alla.

Mäkitorpantie 18-20 – Välimetsäntien puolella oleva matala liikerakennus, jonka alueella on tällä hetkellä koronatestauspiste. Taloyhtiö hakee asemakaavan muutosta rakentaakseen tontille enintään 4-kerroksisen asuintalon. Matala liikerakennus tullaan purkamaan.

Siltavoudintien ja Mäkitorpantien suunnitelmat ovat nähtävillä kaupungin sivuilla osoitteessa https://www.hel.fi/Helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus/ajankohtaiset-suunnitelmat/

Uusi päiväkoti Oulunkylän ala-asteen yhteyteen Teinintielle – tontilta on purettu vanhat keltaiset parakit ja matala Teinintien suuntainen lisärakennus. Hankkeelle on myönnetty rakennuslupa, mutta siitä on tehty kaupungin lupajaokselle oikaisuvaatimus.

Oulunkyläntien asuintalorakentaminen – kaupungin kaavoittajan sanoin:
”Kevään aikana on selvitetty koulun tarvetta ja sijaintia. Veräjämäen alueella tarvitaan uusi 500 lapsen peruskoulu kasvavan asukasmäärän tarpeisiin. Koulurakennuksen sijainniksi on tutkittu Oulunkyläntien itäpuolta. Vaikka alue on kapea, siihen on mahdollista suunnitella toimiva koulu pihoineen. Lisäksi on mahdollista sijoittaa pieni kenttä Maexmontanin puistoon. Aiemmissa suunnitelmissa ollut pysäköintitalo poistuu Oulunkyläntien itäpuolelta ja länsipuolen asuinrakennusten pysäköinti pyritään sijoittamaan samalle puolelle asuinrakennusten kanssa.”

Kaupunki on ilmoittanut järjestävänsä syksyn aikana uuden tiedotustilaisuuden koskien Oulunkyläntien muuttuneita suunnitelmia.

Oulunkylän kirkko Teinintiellä – kirkon taakse tullaan rakentamaan 5-kerroksinen asuintalo seurakunnan työntekijöiden työsuhdeasunnoiksi. Seurakuntayhtymä on jo julkaissut tarjouspyynnön koskien projektin suunnittelua. Samoin Helsingin seurakuntayhtymä on suunnitellut purkavansa varsinaisen tiilisen kirkkorakennuksen ja rakennuttavansa myös sen tilalle asuinrakennuksen, jonka kivijalkaan tulisi seurakunnan tiloja. Tässä vaiheessa mahdollisesta purkamisesta ei vielä ole tarkempia tietoja.

Seura tulee järjestämään asukastilaisuuden, mikäli koronarajoitukset eivät sitä estä. Pyrimme saamaan tilaisuuteen mahdollisimman paljon tietoa keskustelun pohjaksi ja kutsumme mukaan kaupungin edustajia vastaamaan kysymyksiinne. Tarkemmasta ajankohdasta ilmoitamme mm FB-sivullamme sekä jäsenille lähetettävillä sähköpostiviesteillä.

Olethan muuten Oulunkylä-Seuran jäsen? Jäsenyys maksaa vuonna 2021 vain 15,- ja sen voit maksaa suoraan seuran nettikauppaan tai tilisiirtona seuran Holvi-pankin tilille. Muistathan laittaa viestiksi sähköpostiosoitteesi tai postiosoitteesi.

Toivottavasti voimme tavata pian ihan kasvokkain. Siihen asti toivotan mukavaa syksyä!

Marja Markko

Oulunkylä-Seura ry

Share