Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Kotona Oulunkylässä: Syksy ja asunnon myynti

Kotona Oulunkylässä

Viime kesän helle sai asuntokaupan hetkellisesti hieman hidastumaan, kun suomalaiset suuntasivat kesämökeille ja kesälomille. Kirpeiden ilmojen saavuttua vilkkaat ajat palasivat ja asuntojen kysyntä ja tarjonta on nyt Oulunkylässä ja lähialueilla hyvässä mallissa. Erityisesti omakotitaloja on tullut myyntiin, ja niille meiltä onkin helposti löytynyt onnelliset ostajat.

Myyjän kannalta on muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon syksyllä asuntoa myydessä. Ulkotiloissa pudonneet lehdet ja omenat kannattaa siivota pois, ja nurmikko pitää huollettuna. Sadevesikaivot ja räystäskourut kannattaa katsoa läpi. Pihalla lojuvat irtotavarat kannattaa ehdottomasti korjata pois, ja terassin/kivetyksen sammaleet poistaa.

Myynnin kannalta ulkotilojen merkitys hieman pienenee sitä mukaa kun lämpötila ulkona laskee, ihmiset kun eivät pakkasella pihaa kovin tarkasti katsasta. Jos pihasi on kaunis, kannattaa markkinointiin lisätä kesäkuvia ja kuitenkin esitellä piha maalaten kuvaa kesän loistosta. ”Tuon puun omenat sopivat erinomaisesti piirakkaan”, tuo esiin lehdettömän puuston potentiaalin ostajallekin.

Sisätiloissa kannattaa kiinnittää huomiota valoon. Kannattaa varmistaa, että syksyn kaunis valo pääsee sisään, ja että ikkunat ovat puhtaat. Tosin jo Alvar Aalto oli jo aikoinaan sitä mieltä, että likaisista ikkunoista valo pääsee pehmeämmin sisään. Eli jos asunnonvaihdossa ei ehdi ikkunoita pesemään, voi ajatella Aaltoa ja olla itselleen armollinen. Pistemäiset valot tuovat tilan kauniisti esiin, ja omistajan kannattaa laittaa kaikki valot päälle näyttöä ennen.

Asunnon esittelyssä on tärkeää, että huoneissa on sopiva lämpötila. Syksyllä ihmiset liikkuvat näytöllä päällystakkeineen, ja liian lämmin tila saattaa tuntua ahdistavalta. Toisaalta kylpyhuoneen lämmin lattia antaa kuvan viihtyisästä ja arvokkaasta tilasta. Puutalojen lattiat voivat olla talvella kylmät, mutta tämän ostajat ymmärtävät – sisääntuloon voi varata reilusti villasukkalaatikon näkösälle.

Syksyllä on usein paljon asuntotarjontaa. Hinnoittelussa kannattaa huomioida, mitä muita vaihtoehtoja ostaja-asiakkaalla on alueella. Kun asunto on hinnoiteltu oikein ja markkinoinnin kokonaisuus toteutettu hyvin, myyntiaika alueella on useimmiten lyhyt. Kovin raskasta ja pitkää prosessia ei siis ole tiedossa. Siksi kannattaakin ajatella, että tekee kaiken mahdollisimman tarkasti ja hyvin!

Teksti: Hanna Nikander

Kiinteistömaailma

Share