Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Jääpallokausi alkaa jälleen Oulunkylän tekojääradalla

Botnian kapteenisto kuva Jonas Kaiser

Botnian kapteenisto: Pekka Niska (varakapteeni), Juri Schreck (kapteeni) ja Niels Främling (varakapteeni). Kuva: Jonas Kaiser.

Oulunkylän ikioma jääpallojoukkue Botnia pelaa tulevalla kaudella (2021-2022) Suomen mestaruussarjassa viime kaudesta vahvistuneella joukkueella. Tällä kaudella fanit pääsevät kannustamaan oman kylän joukkuetta – tervetuloa paikan päälle! Päävalmentajana Tomi Gröhn luotsaa toista kautta Botnian edustusjoukkuetta vahvalla ammattitaidolla. Kokemusta valmennukseen tuo mestarivalmentaja Pertti Koponen ja maalivahtivalmennuksen tason varmistaa Magnus Gustafsson. Botnia lähtee nuorella, mutta nälkäisellä joukkueella parantamaan viimevuotista sijoitustaan. Harjoittelukausi on sujunut viimevuotista paremmin. Joukkue sai vahvistukseksi hyvin luistelevan ja pallollisesti erittäin taitavan Lasse Tammilehdon Jyväskylästä, joka varmasti nostaa koko joukkueen tasoa tulevana kautena. Botnia pyrkiikin pelaamaan vauhdikasta, vahvaa pallollista peliä ja puolustaa aktiivisesti.

Hyvin menneessä Suomen Cupissa Botnian edustusjoukkue sai tämän kauden ensikosketuksen isoon jäähän.
-Treenattavaa vielä riittää, mutta suunta on oikea ja hyviä onnistumisia löytyi kaikilta pelaajilta Jyväskylän reissun aikana. Tulkaahan katsomaan miltä tämän päivän Botnia näyttää, nähdään peleissä, viestittää neljättä kautta kipparoiva Juri Schreck.

Esko ”Elli” Tammilehdon, joka oli voittamassa Botnian mestaruutta vuonna 1992, poika Lasse muutti Jyväskylästä vahvistamaan Botniaa. Lassen ensituntemukset uudesta kotikaupungista ovat mukavat ja hänet on otettu hyvin joukkueessa vastaan. Kotoutumista helpottaa se, että isoveli Mikko on pelannut Botniassa jo kolmen vuoden ajan. Lasse lupaa tuoda laatua pallolliseen peliin, ratkaisuvoimaa ja oman panoksen päivittäiseen tekemiseen.

Kaikenikäisten harrastus

Botnian miesten bandyliigan ottelujen, naisten SM-sarjan ja lukuisten junioriotteluiden lisäksi Botnia tarjoaa eri-ikäisille lapsille mahdollisuuden aloittaa uuden harrastuksen, jääpallon. Luistelu- ja jääpallokoulu kokoontuu sunnuntaisin klo 9:00 – 10:00 ja tiistaisin klo 16:30 – 18:00.
– Toiminta on matalankynnyksen liikuntaa ja alkuun pääsee, kun mukana on häkillinen kypärä, luistimet, juomapullo ja säänmukainen ulkovaatetus. Me lainaamme mailan. Luistelu- ja jääpallokoulun ikähaarukka on nimellisesti 4-10 vuotiaat tytöt ja pojat. Nämä jäät ovat avoinna myös lasten vanhemmille ja huoltajille, tervetuloa vaikka koko perheen voimin pyyhkimään skrinnareilla jälkiä jäähän, kertoo junioripäällikkö Tuukka Järvinen. Lisätietoja junioripaallikko@botniabandy.fi.

Hieman vanhemmille pelureille löytyy harrastusmahdollisuus Botnian p11 (2010 ja myöhemmin syntyneet) sekä p13 (2008-2009 syntyneet) joukkueista. Jääpallo sopii myös hyvin esim. futareille, kiekkoilijoille ja monen muun lajin harrastajille vaikka kakkoslajiksi.
– Näihin molempiin joukkueisiin haemme lisää pelaajia, sanoo junioripäällikkö Järvinen. Lisätietoja junioripaallikko@botniabandy.fi.

Botnian oma kahvila B-kuppi on auki pelitapahtumien ja yleisöjään aikana, jolloin voit hakea sieltä kupposen kuumaa tai virvokkeita, maistuvan makean tai suolaisen leivonnaisen tai ostaa ulkogrillistä herkullisia Wotkinin makkaroita. B-kupissa on myös myytävänä Botnian fanituotteita mm. huppareita Rakas kotikylä Oulunkylä –logolla.
– Lämpimästi tervetuloa B-kuppiin, kun vietät aikaa Oulunkylän liikuntapuistossa, toivottaa Botnian leidien puuhanainen Lauriina Peräjärvi.

Teksti: Sari Pesonen

Kuva: Jonas Kaiser

Edustuksen kotipelit Oulunkylän tekojääradalla kaudella 2021-2022:

  • 20.11.2021 Botnia-Kampparit Mikkeli
  • 28.11.2021 Botnia -HIFK Stadin derby
  • 6.12.2021 Botnia – WP 35 Varkaus
  • 12.12.2021 Botnia -OLS Oulu
  • 18.12.2021 Botnia -Veiterä Lappeenranta
  • Tapaninpäivänä HIFK – Botnia palataan myöskin Oulunkylässä
  • 8.1.2022 Botnia-JPS Jyväskylä
  • 16.1.2022 Botnia-Narukerä Pori
  • 26.1.2022 Botnia-Akilles Porvoo
Share