Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Uutiset

Pakin talon jouluseimi jälleen auki

jouluseimi kuva Andreas Böhm

Jouluseimi. Kuva: Andreas Böhm.

Pakin talon suosittu lasten jouluseimi-tapahtuma järjestetään tänä vuonna aiempaa laajempana. Pakilan seurakunnan jouluseimi on Pakin talon ulkoaitassa esillä neljänä päivänä: 8.12, 9.12., 15.12 ja 16.12. Pakila-Seura on tapahtuman toinen järjestäjä.

Pakin talon pihalla on jouluvalaistus. Myös Pakin talon lämpimät sisätilat ovat tänä vuonna seimeen tutustuvien käytössä. Sisätiloissa on luvassa monenlaista ohjelmaa, glögi- ja piparitarjoilua sekä maksullinen kahvi- ja teetarjoilu. Joululaulut tulevat koronan takia nauhalta eli lauluja ei lauleta. Seurakunnan Kutomokerho myy laadukkaita mattojaan ja myynnissä on myös aitoa pakilalaista hunajaa.

Pakilan seurakunnan johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja Tanja Berg sanoo, että Pakin talon aittaan avattavaan seimipolkuun toivotaan tulevan tutustumaan mahdollisimman monen lähialueen lastentarhan lapsia.
– Kaikki aikuisetkin ovat toki tervetulleita. Seimipolku rakennetaan niin, että siihen voi tutustua itsenäisestikin, mutta paikalla on usein myös pari seurakunnan työntekijää ja ehkä myös yhteistyökumppaneiden edustajia, hän sanoo.

Pakilan seurakunnalle joulu on vuoden vilkkainta aikaa ja erilaisia tapahtumia on paljon, joista jouluseimi on vain yksi. Tanja Bergin mukaan seurakunta tekee yhteistyötä monien alueen toimijoiden kanssa ja yksi yhteistyökumppani on juuri Pakila-Seura.
– Koulut, päiväkodit, partiolaiset, Kutomakerho, yritykset ja monet yksityishenkilöt ovat mukana kanssamme joulua rakentamassa, hän sanoo.

Pakin talon ja seimen aukioloajat ja ohjelma

(ohjelmaan voi tulla pieniä muutoksia)

8.12. klo 17-19. Jouluseimi ja joulukorttiaskartelua, mehua ja joulupipareita. 

9.12. klo 15-19. Ison joulupiparin paistoa ja joulukoristeen neulahuovutusta piparimuotissa. Joulutarinaa kerrotaan Pakin talon tuvassa.

15.12. klo 15-19. Olkiaskartelua, glögiä ja pipareita.

16.12. klo 14-19. Pakila-Seuran ohjelmaa: Joulupukin vierailu, glögitarjoilua ja maksullista kahvi- ja teetarjoilua. Aitassa luetaan jouluevankeliumi noin klo 18.45. Pihalla palaa jätkän kynttilä ja tuikkuvaloja.

Teksti: Esko Lukkari

Share