Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Oulunkyläntien varren rakentamissuunnitelmat ovat muuttuneet!

Oulunkyläntien suunnittelualue

Oulunkyläntien suunnittelualue. Kuva: Helsingin kaupunki.

Vuosi sitten kävimme läpi Oulunkyläntien suunnitelmia.  Niissä oli osoitettu asuintalorakentamista kadun kummallekin puolelle ja Seurahuoneen viereisen koirapuiston tilalle pyöreä pysäköintilaitos, joka yksinään jo kirvoitti kipakoita kommentteja asukkailta.  Muistin virkistämiseksi – tältä suunnitelma silloin näytti:

Kuva: Helsingin kaupunki.

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala on 1.11.2021 julkaissut uuden osallistumis- ja arviointisuunnitelman Oulunkyläntien asemakaavan muutoksesta.  Suurin muutos suunnitelmissa on 500 oppilaan peruskoulun rakentaminen Seurahuoneen puolelle ja koulun ulkoilukentän sijoittuminen nykyisen koirapuiston tilalle.  Huomattavaa on myös asuinkerrostalojen lukumäärän väheneminen.  Uusi suunnitelma näyttää tältä:

Kuva: Helsingin kaupunki.

Suunnitelma-alue kattaa Lohkopellontien lähes koko matkaltaan sekä Seurahuoneen alueen, jonka puiston kunnostussuunnitelma esiteltiin jo viime vuonna.  Maexmontaninpuisto tulee säilymään puistona.  Kirkkoherrantien ja Oulunkyläntien risteyksen liikennejärjestelyjen tutkiminen kuuluu myös suunnitelmiin. 

Kaupunki järjestää esittely- ja keskustelutilaisuuden verkossa 13.12.2021 klo 17-19.  Pääset osallistumaan linkin kautta, jonka löydät Helsingin kaupungin sivulta www.hel.fi nimellä Uutta Pohjois-Helsinkiä.  Tilaisuudessa esitellään myös muita aluettamme koskevia rakennus- ja liikennesuunnitelmia.  Tilaisuuteen kannattaa jättää ennakkokysymyksiä Kerro Kantasi -palvelussa.

Suunnitelmat ovat nähtävillä 29.11.-20.12.2021 Oulunkylän ja Maunulan kirjastoissa sekä verkkosivulla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat.  Mielipiteet suunnitelmiin on jätettävä 20.12.2021 mennessä.

Teksti: Marja Markko

Kuvat: Helsingin kaupunki

Share