Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Käpylä, Uutiset

ES-isännöinti Oy avasi ovensa Käpylässä

Pasi Peltomäki ES-isännöinti kuva Kimmo Leinonen

Pasi Peltomäki toivottaa tervetulleeksi tutustumaan ES-isännöinti Oy:öön. Kuva: Kimmo Leinonen.

Kymenlaaksossa tunnettu isännöintipalvelu on laajentanut Helsinkiin. Rakentamis-, hallinto- ja isännöintipalveluja tuottavan ES konsernin ensimmäisenä omana kohteena pääkaupunkiseudulla ovat Käpylään valmistuneet asumisoikeusasunnot.

Pääkaupunkiseudun toimintaa vetää johtava isännöitsijä Kimmo Leinonen, toimitusjohtaja Pasi Peltomäen sukkuloidessa Kouvolan ja Helsingin välillä. Kummallakin on pitkä kokemus kiinteistöalalta.
– Olemme juuri perustaneet toimipisteen Helsinkiin, joten etsimme aktiivisesti uusia taloyhtiöasiakkaita, Pasi Peltomäki kertoo. Kymenlaaksossa yrityksen kohteiden koko vaihtelee 20-200 asuntoon niin uudiskohteissa, kuin peruskorjaus tai perusparannusiässäkin olevissa rakennuksissa.
– Asiakkuudet ovat olleet pitkiä eli kun olemme kohteen saaneet, on se myös pysynyt, Pasi Peltomäki kertoo.

Asiakasyhtiöissä on isännöintipalvelujen puitteissa johdettu yhtiöiden hallitusten kanssa myös erilaisia vuosikorjaustöitä ja peruskorjaushankkeita suunnittelusta työmaa-aikaisen viestinnän ja rahaliikenteen toiminnan varmistamiseen.

Luottamus ja toiminnan läpinäkyvyys tärkeää

Isännöintitoimistojen laskutuksesta on viime aikoina käyty välillä kiivastakin keskustelua. Tarve laskutuksen selkeyteen tunnistetaan ES-isännöinnissä.
– Kiinteä kuukausipalkkio kattaa suurimman osan isännöintitehtävistä. Meillä on erillisveloitushinnasto kokouspalkkioista ja sellaisista töistä, jotka ovat kertaluonteisia. Pyrimme laskutuksessa ja veloituksissa läpinäkyvyyteen, ja esimerkiksi korjaushankkeiden yhteydessä sovimme aina etukäteen käytettävän laskutuksen perusteet, Kimmo Leinonen kertoo.

Hyvän isännöintikokemuksen ytimessä onkin asukkaiden luottamus isännöitsijän toimintaan.
– Luottamus rakentuu ensisijaisesti hallituksen ja sen puheenjohtajan kautta. Luottamuksen toimiessa heidän kanssaan, toimii se myös muihin osakkaisiin. Toimintamme avoimuutta ja viestinnän merkitystä korostetaan. Isännöintijärjestelmämme mahdollistaa, taloyhtiön niin halutessa, jopa osakaskohtaisesti pääsyn omien tietojen tarkasteluun. Vaikeissa tilanteissa isännöitsijämme ajavat puolueettomina toimijoina ilman kytköksiä aina taloyhtiön etua, Kimmo Leinonen toteaa.

Tärkeä osa Kimmo Leinosen työtä on yhteydenpito asiakkaisiin. Kuva: Pasi Peltomäki.

ES-isännöinti Oy on uusi tulokas Helsingissä, mutta kokemusta alalta riittää.
– Omistamme myös itse kiinteistöjä, jolloin tiedämme konkreettisesti, mitä niiden hyvä kiinteistönpito vaatii. Oman uudistuotantomme myötä saamme tietoa tämän päivän rakentamisesta ja erilaisista uusista tietoteknisistä järjestelmistä. Varmistamme myös sen, että isännöitsijällä on kohtuullinen määrä kohteita isännöitävänä, jotta aikaa riittää asiakkaan erinomaiseen palveluun. Kehitämme sähköisiä palveluita asiakkaan kanssa yhdessä vastaamaan myös digitaalisen ajan tarpeisiin mm. etäkokousten avulla, Pasi Peltomäki kertoo.

Teksti: Susan Wilander

Kuvat: Pasi Peltomäki ja Kimmo Leinonen

ES-isännöinti Oy on osa isompaa kokonaisuutta

ES-Isännöinti Oy on osa ”ES konsernia”, johon kuuluu myös kaksi yleishyödyllistä yhtiötä, ES-Laatuasunnot Oy ja ES-Laatuasumisoikeus Oy. ES-Isännöinti Oy tuottaa palveluita:

  • konsernin yleishyödyllisille yhtiöille (n. 600 vuokra-, palvelu- ja asumisoikeusasuntoa): isännöinti- ja hallintopalvelut, rakennuttamispalvelut
  • konsernin ulkopuolisille asunto- ja kiinteistöyhtiöille (yli 50 yhtiötä): isännöintipalvelut
  • konsernin ulkopuolisille yrityksille ja yhdistyksille (kolme yritystä ja kolme yhdistystä): kirjanpitopalvelut ja palkanlaskenta

ES-isännöinti Oy:n kohteet sijaitsevat vielä pääasiassa Kymenlaaksossa (Kouvola, Kotka ja Hamina), mutta kesäkuussa 2021 Käpyläntie 7:ään valmistui konsernin ensimmäinen pääkaupunkiseudulla sijaitseva kohde (62 asumisoikeusasuntoa). Uusia kohteita on tulossa Helsinkiin lisää. ES-Isännöinti Oy:n pääkaupunkiseudun toimitilat sijaitsevat myös Käpyläntie 7:ssä. Yhtiössä työskentelee 10 kiinteistöalan ammattilaista. Lisätietoja: es-laatuasunnot.fi/isannointi/

Share