Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

MLL Oulunkylän joulutapahtuma jälleen tulossa!

MLL kesän 2021 kahvit

Koronavuoden takia myös MLL Oulunkylä joutui mukauttamaan toimintaansa ja perhekahvilan pito muuntautui kahvitarjoiluksi leikkipuisto Mäkitorpan pihalle. Kuva: Sanna Tuovinen.

MLL:n joulutapahtuma järjestetään 16.12. klo 17.30-19 leikkipuisto Mäkitorpan pihalla!

Maaliskuussa 2020 Mannerheimin lastensuojeluliiton Oulunkylän paikallisyhdistys oli suunnitellut lastenvaate- ja tarvikekirpputoria, mutta koronauutiset peruuttivat tapahtuman viime hetkellä. Yhdistys joutui vauhdilla tekemään erilaisia peruutuksia niin tapahtuman kuin myös harrastustensa osalta. Tilanne vaati uskomatonta joustoa jokaiselta yhdistyksen hallituksen jäseneltä omien perhetilanteiden rinnalla. Nyt 1,5-vuotta tämän jälkeen voin puheenjohtajana sanoa, että me hallituksena teimme jälleen kerran uskomatonta vapaaehtoistyötä!

Koronarajoitukset huomioiden saimme harrastuksia pyöritettyä mukauttamalla toimintaamme ja tarjosimme muskari- tai tanssiharjoituksia mahdollistaen lapsille edelleen mukavaa yhdessä tekemistä sekä vanhemmille ehkä pienen huilitauon. Perhekahvilaa emme pystyneet rajoitusten vuoksi pitämään, mutta tarjosimme välillä kahveja Mäkitorpan pihalla. Saimme myös järjestettyä muutaman koronaturvallisen tapahtuman, kuten Etsi nalle ja Joulun odotus Oulunkylässä. Toki osallistuimme mm. suojatiepäivystykseen ja Hyvä joulumieli -lahjakorttien jakamiseen sekä lahjoitimme stipendejä alueen kouluille.

Korona ei iskenyt taloudellisesti pahasti yhdistykseemme, mutta vaati kyllä paljon työtä, joka ei ehkä ulospäin muille ihmisille näy. Kokoustimme kerran kuukaudessa, kuten ennenkin, mutta nyt vain etäyhteyksin. Hallituslaisille tärkeät kasvokkain tapaamiset jäivät näin väliin, mutta toisaalta etäyhteys myös mahdollisti joillakin kokoustamisen, kun paikalle ei ehkä olisi ehtinyt muuten.

Nyt puolentoista vuoden jälkeen tilanne näyttää jo hieman valoisammalta. Olemme jälleen saaneet aloittaa perhekahvilatoiminnan leikkipuisto Mäkitorpan tiloissa keskiviikkoisin klo 10-11.30. Perheet löysivät oitis jälleen kahvilaamme, joten suosio ei tauosta huolimatta näytä laantuneen. Vetäjistä sen sijaan on nyt pulaa ja toivoisimme uusia kahvilan vetäjiä mukaan, jotta toiminta ei pyörisi täysin yhden ihmisen käsissä.

Harrastuksemme myös rullaavat mukavasti ja muskarit ja tanssit tarjoavat kohtuuhintaisia harrastusmahdollisuuksia lapsille ja perheille. Ja mikä parasta, MLL:n joulutapahtuma järjestetään 16.12. klo 17.30-19 leikkipuisto Mäkitorpan pihalla! Mukana tuttuun tapaan mm. tonttupolku, hevoskärryt ja poniratsastusta sekä buffet herkkuineen. Vierailemaan tulee Oulunkylän VPK sekä tietenkin Joulupukki! Ihanaa päästä järjestämään jälleen tapahtuma alueen lapsille ja lapsiperheille. Tapahtumien järjestäminen on yksi mielekkäimpiä asioita hallituslaisillemme.

Tällä hetkellä MLL Oulunkylän hallituksen toimintaa pyörittää vapaaehtoisvoimin noin kymmenen jäsentä. Jokainen jäsen tekee sen verran kuin omat resurssit sallivat. Myös erilaiset perhetilanteet huomioidaan ja tuuraamme toisiamme puolin ja toisin tarpeiden mukaan. Neljättä vuotta puheenjohtajana toimineena voin kyllä sanoa, että olemme saaneet mahtavan porukan kasaan ja selvinneet tästä välillä rankasta ja uuvuttavastakin koronavuodesta kunnialla. Viikon päästä on yhdistyksen syyskokous, joka on jo tämän lehden ilmestyttyä pidetty. Toivon mukaan olemme löytäneet uusiakin jäseniä hallitukseemme, jotta yhdistyksemme toiminta jatkuu tulevinakin vuosina yhtä elinvoimaisena kuin ennenkin.

Onneksi nyt on jälleen luvassa taas kaikenlaista kivaa ja pääsemme yhdessä järjestämään sellaisia asioita, joita varten yhdistys on pian jo sata vuotta alueella ollut. Olet koska vain myös tervetullut mukaan joukkoomme ja toimintaamme niin yhdistyksen jäsenenä kuin vaikka hallituksen porukkaan mukaan. Toimintamme on kaikille avointa! Lisää tietoa yhdistyksestämme voit lukea kotisivuiltamme oulunkyla.mll.fi/.

Teksti ja kuva: Sanna Tuovinen, MLL Oulunkylän puheenjohtaja

Share