Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Varttuneita mietteitä

joulupukin kamat

Joulupukin kamppeet. Kuva: Raimo Anttila.

Se on moikka kaikille. Tää kamosaika on joka vuosi yhtä pimeetä. Varsinkin kun snögee ei ole. Mutta kun tän handlaa, niin sitä parempi on fiilis, kun suulis alkaa skriinaa joskus helmikuun alussa.

Nyt kandee stendaa kynttilöitä ja muita sähkösysteemeitä sisään ja ulos. Ne tuo fiiliksii sekä ittelle että muille, jotka luudaa samoissa nurkissa.

Tämmönen gamla starbu jää funtsaan, kun aviiseissa skrivataan psykedeelisistä jutuista. Stooreissa sanotaan, että jengin tarttis alkaa skruudaan jotain lsd:tä ja muita mömmöjä. Niillä saatais muka parempii päätöksii ja muuta johtamista.

Mä duuniaikoina opin, että on olemassa produktiivinen krapula. Se kuiteski vaati edellisen illan hallintaa bileissä. Hommat skulas aamupäivällä, kun sitte lunssin jälkeen alko väsy iskeä. Mutta että se fiilis tarttis jollain mömmöillä tehdä jokapäiväiseksi. Sitä en snaijaa siitäkään huolimatta, että hissa tsennaa montakin tyyppii, jotka hoiteli hommia brenkun voimalla.

Samaa sarjaa on mun mielestä, että politrukit kantaa huolta jengin ykskätisten rosvojen skulaamisesta. Samaan aikaan samat tyypit funtsaa kannabiksen laillistamista. En oo varma siitä kummasta stydimmät probikset syntyvät yhteiskuntaan.

Gartsaduunit Ogelissa alkavat kohta olla förbi. Panee funtsaan se, että miks monessa mestaa ajobaana on duunattu niin kapeeks, ettei dösan ohitus pysäkillä onnistu. Kun sä siihen putkeen oot skujannu, niin sitten mennään ku köyhän talon porsaat jonossa. Kaitpa joku fiksu tyyppi on asian funtsannu hyväks. Niitä idiksii saadaan kohta maistella uusilla baanoilla.

Vaikka mä vähän gamlampi starbu olenki, niin silti on aina kliffaa venttaa joulua. Oon funtsannu joululahjoja ja tsekannu pukin kamppeet skopesta. Ovat kondiksessa. Tänä vuonna roolin ensi-ilta on MLL:n joulutapahtumassa Mäkitorpan leikkipuistossa joulukuun puolessa välissä. Siitä jatketaan Ogeliseuran kuusenmyynnissä ostarin pitskulla. Molemmat tapahtumat antavat gutan botnen varsinaisen joulun vietolle. Treffaa jengii ja bamlaa mukavii.

Myös tsyrkassa käynti joulun aikaan on traditioita. Kauneimmat joululaulut saletisti stendaa jokaisen mielessä kliffoja muistoja. Eikä kande unohtaa stooria snadin skloddin syntymästä. Miten se sittemmin alko kehottaan jengiä rakastaan toisiaan ja antamaan anteeks. Ja myös pitään huolta siitä jengistä, jolla on probiksia elämässä. Ei olis pahaks, vaikka noi jutskut paremmin muistettas omassa laiffissa.

Loistavaa joulua ja menestystä vuodelle 2022.

Teksti ja kuva: Raimo Anttila

Share