Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Maunula, Uutiset

Seurakuntayhteys on polku vapaaehtoisuuteen

Marja-Leena Niemi

Marja-Leena Niemi. Kuva: Anna Hiekkataipale.

Torstaisin vietetään Maunulan kirkolla varsinaista tehopäivää – aamu alkaa muskariryhmillä, puolenpäivän aikaan nautitaan ehtoollinen, iltapäivällä kokoontuvat kaikille avoin seurakunnan torstaikerho sekä Maunulan eläkkeensaajat, ja kerran kuukaudessa vietetään vaihtuvien aiheiden parissa Family Thursday:ta. Muskarin ja ehtoollisen aikana taustalla on auki myös Oulunkylän seurakunnan uusin yhteisöruokailu Maunulan pannarikahvila.

Yhteisöruokailujen puitteet rakentuvat moniammatillisena yhteistyönä, mutta hengen ruokailuihin puhaltavat niiden vapaaehtoiset. Koska Maunulassa toiminta on vasta alkanut, vapaaehtoisia ei ole mukana montaa. Lähes joka torstai voi kuitenkin bongata pannarikahvilasta vapaaehtoishommista Marja-Leena Niemisen.

Marja-Leena on Maunulan kirkon naapuri, ja tullut tutuksi monelle paikalliselle erilaisista seurakunnan tapahtumista soppakauhan varressa. Marja-Leenalle vapaaehtoisuus on luonnollinen osa arkea ja tapaa olla seurakunnan jäsen.
– Olen aina tehnyt jotain seurakunnassa – lapsesta lähtien. Yhteys seurakuntaan on muodostunut vuosien varrella erilaisissa tehtävissä. Minulle on tärkeää, että on paikka, johon voin tulla omana itsenäni, Marja-Leena kertoo.
– Maunulassa iloitaan kovasti siitä, että Oulunkylän seurakunta on taas läsnä. Tuntui, että meidät oli jo unohdettu, hän lisää.

Eräs Maunulan pannarikahvilan kävijä toteaa tunnelmasta ja Marja-Leenasta: “Tuli tervetullut olo heti sisään astuessa”. Tämä ei liene ihme, sillä Marja-Leenan seurassa tulee sellainen fiilis kuin olisi tupsahtanut kotiin kesken kiireisen päivän. Tätä Oulunkylän seurakunnan vapaaehtoistoiminta parhaimmillaan onkin – yhdessä hyggeilyä naapurissa.

Teksti ja kuva: Anna Hiekkataipale, yhteisödiakoni, Oulunkylän seurakunta

Lisää vapaaehtoisia tarvitaan yhteisöruokailuihimme Oulunkylässä, Maunulassa ja Käpylässä. Ota yhteyttä yhteisödiakoni Anna Hiekkataipale, p. 0023401003, anna.hiekkataipale@evl.fi. Löydämme varmasti jokaiselle sopivaa tekemistä. Tervetuloa syömään ja tekemään yhdessä!

Share