Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Uutiset, Veräjämäki

Ravintola-arvio: Veräjämäen Sushi Sama

Sushi Sama kuva Marja Markko

Sushi Sama. Kuva: Marja Markko.

Osoite: Kirkkoherrantie 8 talon pääty, jossa oli aiemmin kioski, www.sushisama.fi, puh. 0408329188

Liikenneyhteydet: bussilla 65 pääsee kadun toiselle puolelle ja ravintolan edessä on muutamia autopaikkoja

Avoinna: normaalisti arkisin ja lauantaina klo 11 – 22 ja sunnuntaina klo 12 -22. Koronarajoitukset muuttavat aukioloaikoja.

Hinnat: hinnat löytyvät nettisivun pääsivulta, take-away -15%

Tilat: pienehkö 2-huoneinen, vaaleaksi remontoitu ja valoisa tila. Keittiö avoin ja isomman huoneen takaosassa.  Istuinpaikkoja ehkä parille kymmenelle, mutta take-away näkyy nyt olevan suositumpaa.

Palvelu: ystävällistä ja huomaavaista – sain heti puhtaan pyyhkeen linssihuurujen pyyhkimiseen ja meidät myös saateltiin ovelle hyvien toivotusten kera.  Kuitista selvisi, että tämä ystävällinen henkilö oli ”manager”.

Yritys: ravintolan omistaa Peng Cheng Oy, joka on perustettu alkuvuodesta 2019

Muuta: käynti ravintolaan ei ole esteetön, tilaukset myös Foodoran kautta.

Kävimme noutamassa annokset mukaan sunnuntaina alkuiltapäivästä, jolloin ravintolassa oli hyvin rauhallista. Koska toinen meistä on vegaani, tutkailimme tarkemmin kasvisvaihtoehtoja. Niiden tarjonta on vähän yksipuolinen etenkin sushien osalta. Päädyimme tilaamaan edamame-papuja, wakame-salaattia, yhden Sushisama vege poke bowlin ja 6 kpl setin vege-susheja. Nämä maksoivat yhteensä vajaat 30€ take-away -alennuksen kera.  Tilauksen valmistuminen kesti n 15 minuuttia ja se pakattiin tukevaan paperikassiin.

Kuvassa näkyy tilauksen sisältö ja kuinka se oli pakattu.  Kaikki pakkaukset olivat kierrätettäviä.

Aloitimme edamame-pavuista. Ne oli sopivasti suolattu ja vielä lämpimiä. Menivät yhdeltä seisomalta – sananmukaisesti. Wakamea oli siis salaattina, bowlissa ja sushipaketissakin, mutta maukkaana ja raikkaana se napsittiin viimeistä suikaletta myöten. Sushipaketin avokado- ja inarinigirit sekä kurkkumakit maistuivat tuoreilta eikä niissä ollut turhan isoa riisipalloa.  Kasvissushien kehittelyyn toivoimme lisää mielikuvitusta ja valikoimaa. Vegebowlin täydellinen avokado sai kymmenen pistettä. Tofusuikaleita kaipasimme lisää ja riisin määrä täytteisiin verrattuna oli suuri. Runsaammat täytteet ja kevyt kastike tekisi annoksesta maukkaamman. Tämä määrä riitti hyvin kahden naisen kevyeksi lounaaksi.

Itse aion vielä tehdä toisen visiitin tutustuakseni kalaisaan tarjontaan. Mieltä lämmitti hyvä palvelu ja ilo siitä, että olemme saaneet alueelle uuden ravintola-alan yrittäjän.

Teksti ja kuva: Marja Markko

Share