Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Blogi: Varttuneita mietteitä

Oulunkylän kirkko

Oulunkylän kirkko. Kuva: Raimo Anttila.

Saatiin vuosi taas vekslattua ja sitäkin on painettu meneen reilu kuukaus. Jotenkin alkaa hatuttaan tää korona. Oikeesti ei enää voi muuta toivoa, kuin että tästä joskus päästään eroon. Voitas treffaa kavereita, käydä leffassa, teatterissa jne.

Sata vuotta sitten maailmassa riehui espanjantauti. Siihen delas jengii kymmenii miljoonii. Suomessakin 20 000. Olis kiva tsennaa, mitä tästä koronasta skrivataan sadan vuoden kuluttua.

Tänä vuonna hendaa montakin merkittävää jutskua Ogelissa. Funtsasin tarraa yhteen. Ogelin tsyrkkaan.

Tsyrkan probis on ollu jo pitkään, että jengiä koko ajan vähemmän kiinnostaa sen duunaamiset. Tästä taas seuraa, että tulot vähenevät ja fyrkkaa ei riitä kaikkeen siihen, mitä enne kyettiin handlaan. Ogelissa tää merkkaa sitä, että funtsataan Ogelin vuonna 1972 bygatun tsyrkan purkamista. Tavoitteena lienee, että fyrkkaa menobudjetissa säästyisi jotain reilut 100 000 egeä.

Seurakunnan käytössä olevat tilat Ogelissa about puolittuisivat. Eteen tulee funtsattavaksi, mitä tiloja seuraavien vuosien aikana tarvitaan ja missä. Tarvitaanko uutta kirkkosalia vai riittääkö vanha puukirkko, Maunulan kirkko ja Käpylän kirkko tavallisiin sunnuntaimessuihin. Niihinhän osallistuu normaalisti 40 – 50 henkeä.

Missä ovat seurakunnan duunarien työtilat. Olisko Käpylän tsyrkalla järkättävissä moiset tilat. Takuulla suuri probis on, miten huolehditaan nuorisotyön, päiväkerhotoiminnan, diakoniatyön ja musiikkitoiminnan tilantarpeista. Näillä toiminnoillahan tarjotaan kontaktiyhteys toimintaan seurakunnassa.

Auki on tietty myös se, mistä mahdolliset uudet tilat saadaan. Purettavan tsyrkan tilalle bygattavan haussin alakerrasta, vanhan puukirkon viereen bygattavasta siivestä vai jostain muualta. Tsyrkassa on vuosittain myös osallistujajoukoltaan isompia tilaisuuksia. Tällaisia ovat joulu- ja pääsiäisajan tilaisuudet, rippikirkot ja muutamat musatilaisuudet. Osallistujamäärät näissä vaativat suurempaa tilaa.

Ogelista puuttuu yleinen juhlasali erilaisia kulttuuritilaisuuksia varten. Löytyisikö yhteistyökykyä, jossa tsyrkan isompien tilaisuuksien tarpeet voitaisiin ratkaista tällaisen tilan yhteiskäytöllä.

Näiden juttujen ympäriltä seurakuntamme vaaleilla valkattu seurakuntaneuvosto joutuu tulevaisuuden suuntaviivat päättämään heti vuoden alkukuukausina. Asioista mielipiteitä kandeisi välittää seurakuntaneuvoston jäsenille.

Stadissa on hyvät kelit skimbaa. Se ei ole viime vuosina ollut ittestään selvyys. Siis naatiskellaan siitä ja talvesta yleensä.

Teksti ja kuva: Raimo Anttila

Share