Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Oulunkylä-Seuran Blogi: Oulunkylään oma kulttuuritalo?

Luminen tie

Kuva: Marja Markko.

Kummallinen tämä viikon 2 sää – alkuviikosta rapsakkaa pakkasta ja loppuviikosta rännit tippuu.  Toivon ettei talvemme ollut tässä. Olettehan käyneet kävelemässä, hiihtämässä ja luistelemassa upeina aurinkoisina talvipäivinä, joista myös olemme nauttineet? Minä kävin vihdoinkin teroituttamassa luistimeni, jotka ostin samalla kun tyttäreni uusi taitoluistimensa – ja siitä on kauan! Ajatukseni oli, että tukeva luistinkenkä helpottaisi horjahtelevaa luisteluani, mutta en ottanut huomioon kengän kovuutta. Nilkka pysyy kyllä suorassa – juu – mutta tällä luisteluinnolla rakkoja on tiedossa vielä kauan. Antakaa armoa, jos näette tuskaisen vaappumiseni Ogelin tekiksellä.

Vuoden 2021 viimeisessä numerossa kerroimme Oulunkyläntien ja keskustan uusista rakennussuunnitelmista. Ne ovat todella herättäneet keskustelua ja meidän on syytä edelleen pitää silmät ja korvat auki ollaksemme ajan tasalla tulevista muutoksista. Seura on jättänyt vastineet kummastakin suunnitelmasta Helsingin kaupungille ja näet ne sekä FB-sivultamme että nettisivuiltamme. Tietääkseni myös muutama taloyhtiö on lähettänyt vastineensa kaupungille. 

Esitetyssä skenaariossa Oulunkylän torin kulmaan, Siltavoudintien alkuun suunniteltuun rakennukseen on visioitu tilat kirjastolle, nuorisotalolle ja työväenopistolle. Nyt olisi loistava tilaisuus saada alueellemme kunnolliset tilat musiikille, taiteelle, teatterille, tanssille – ”Oulunkylän kulttuuritalo”! Moneksi taipuva ja muunneltava tila, joka olisi myös teknisesti ajanmukainen, vaikka konserttistriimauksille. Täydennykseksi kahvila-ravintola ja vuokrattavia tiloja vaikka pieniä kokouksia varten. Eikä tämä tarvitse omaa erillistä taloaan, vaan tilat voisi suunnitella rakennuksen alimpiin kerroksiin.

Juttelin tänään myös kirkkoherra Ulla Kososen kanssa tiilikirkon tilanteesta. Hän kertoi asian etenevät seurakuntayhtymässä ilmeisimmin jo tämän kevään aikana. Mikäli tuloksena on kirkon sijoittuminen asuinrakennuksen alimpiin kerroksiin, etenkin 50-200 katsojan konserttien järjestäminen tullee olemaan ongelma. Ulla piti ajatusta yhteisestä ja yhteisöllisestä tilasta kiinnostavana myös kirkon kannalta. Hän oli myös erittäin huolissaan uusien, kirkon taakse tulevien asuinrakennusten aiheuttaman liikenteen lisääntymisestä Teinintien alueella. Alueella liikkuu paljon pieniä lapsia sekä päiväkotiin että yhteen Helsingin suurimmista ala-asteen kouluista.

Toisaalla tässä lehdessä on kutsu vuoden 2021 syyskokoukseen, jonka pitäminen on valitettavasti siirtynyt koronan vuoksi. Olemme päättäneet pitää kokouksen 16.2.2022 etäkokouksena. Käymme läpi sääntömääräiset asiat emmekä järjestä asukaskokousta. Toivottavasti vuoden 2022 kevätkokouksen aikaan tautitilanne on parempi ja meillä olisi myös jotain uutta kerrottavaa esimerkiksi kaavoituksesta tai kyläjuhlista. Myös Raide-Jokerin tilanteesta olisi mukava kuulla jotain.

Siispä toivotan teille oikein hyvää vuotta 2022. Toivottavasti tavataan pian!

Teksti ja kuva: Marja Markko, Oulunkylä-Seura

Share