Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Suuren urheilujuhlan tuntua Oulunkylän tekojääradalla

Botnia kuva Aino Saari

Botnian turnauksessa 15.1.2022 päästiin pelaamaan loistavassa säässä. Kuva: Aino Saari.

Lauantaina 15.1.2022 oli upea aurinkoinen sää ja sehän sattui hyvin, kun Oulunkylän tekojääradalle kokoontui superinnokkaita jääpalloilijoita pelaamaan alle 12 -vuotiaiden sarjan turnausta.

Pelit pelattiin kahdessa lohkossa, kilpa- ja haastesarjassa. Kumpaankin lohkoon Oulunkylän ikiomalla jääpalloseuralla Botnialla oli johdattaa kentälle erittäin vauhdikas ja motivoitunut ryhmä nuoria jääpalloilijoita. Haastajat olivat HIFK Helsingistä, Narukerä Porista ja Veiterä Lappeenrannasta.

Pöhinää ja tunnetta oli jokaisessa pelissä kentällä ja kentän laidalla. Upeita maaleja, loistavia torjuntoja, tarkkoja syöttöjä, vahvoja hyökkäyksiä, supertiukkaa puolustusta ja mahtavaa urheilun riemua oli havaittavissa ihan jokaisen joukkuelaisen kasvoilta. Tällä kertaa Botnia oli kohtelias isäntä ja emäntä, kilpasarjan voittopokaali matkasi Veiterän mukana Lappeenrantaan ja haastajasarjassa Porin Narukerä putsasi pöydän. Sarja jatkuu lopputurnauksen muodossa Oulussa. Maakuntamatkoja on tänä talvena näillä joukkueilla tehtynä Mikkeliin, Lappeenrantaan ja Porvooseen. Jääpallo rules!

Luistelu- ja jääpallokoulu kokoontuu sunnuntaisin klo 9:00 – 10:00 ja tiistaisin klo 16:30 – 18:00. Toiminta on matalankynnyksen liikuntaa ja alkuun pääsee, kun mukana on häkillinen kypärä, luistimet, juomapullo ja säänmukainen ulkovaatetus. Me lainaamme mailan. Luistelu- ja jääpallokoulun ikähaarukka on nimellisesti 4-10 vuotiaat tytöt ja pojat. Nämä jäät ovat avoinna myös lasten vanhemmille ja huoltajille, tervetuloa vaikka koko perheen voimin pyyhkimään skrinnareilla jälkiä jäähän. Lisätietoja junioripaallikko@botniabandy.fi

Myös Botnian edustusjoukkue on tällä kaudella pelannut huippuhienoa jääpalloa. Voittoja on tullut, mutta muutama kerta on jouduttu ottamaan tiukan pelin jälkeen tappiokin vastaan. Eteenpäin mennään ja tulosta tulee. Helmikuussa pelataan vielä jatkosarjapelejä, joten lämpimästi tervetuloa seuraamaan vauhdikasta jääpalloa Ogelin tekojääradalle (koronapassilla katsomoon). Peliajat löytyvät botniabandy.fi sivulta.

Teksti: Sari Pesonen

Kuva: Aino Saari

Share