Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Kotona Oulunkylässä -blogi: Oma Oulunkylämme kehittyy kestävästi

Kotona Oulunkylässä

Oulunkylässä on ollut asutusta ainakin 1200-luvulta lähtien. Keskiaikaisissa asiakirjoissa Oulunkylä on Helsingin pitäjään (sittemmin Helsingin maalaiskunta, nykyään Vantaan kaupunki) kuuluva kylä. Esikaupunkiasutusta Oulunkylään alkoi tulla 1881 perustetun rautatieaseman myötä.  Oulunkylä erotettiin Helsingin maalaiskunnasta itsenäiseksi Åggelbyn kunnaksi vuonna 1921 ja suomenkielisen nimen Oulunkylän kunta sai 1922.

Alueemme rakennuskanta on monimuotoista omakotitaloista kerrostaloihin ja ympärillemme rakennetaan parhaillaan paljon uutta ja aluettamme uudistetaan. Onneksemme vanhaa huvila-asutusta on kuitenkin säilynyt jonkin verran näihin päiviin asti. Monipuolinen rakennuskanta rikastuttaa ympäristöämme. Alueemme kehittyminen myös uuden raideyhteyden ansiosta, joka täydentää ennestään erinomaisia liikenneyhteyksiä, tekee Oulunkylästä entistäkin vetovoimaisemman alueen olla ja elää.

Itsellenikin Oulunkylässä, kaikkien kotialueemme tarjoamien palveluiden sekä harrastusmahdollisuuksien äärellä asuvana, on tärkeää pystyä olemaan kiinteä osa alueemme tulevaa ja kestävää kehitystä. Markkinoin tuota pikaa modernia kerrostaloa, jossa hyödynnetään perinteistä vuosisatojen osaamista ja kestäväksi sekä terveelliseksi todettua rakennustapaa teknisine ratkaisuineen. Talo valmistuu Mestarintien ja Käskynhaltijantien kulmaan ja Raide-Jokerin viereen. Esikuvana hankkeelle on Helsingin kantakaupungin 1920-luvun kerrostalot, jotka tilastollisesti kuluttavat vähäisesti energiaa. Talossa käytetään vanhan ajan tyyliin massiivitiilirakennetta ja ilmanvaihto hoituu painovoimaisesti. Rakentamisessa käytetään luonnollisia, muovittomia materiaaleja.

Talon arkkitehtuuri on mielenkiintoinen ja mukailee sadan vuoden takaista arkkitehtuuria, jota olemme tottuneet näkemään tähän asti vain kantakaupungissa. Olen vakuuttunut siitä, että talo tulee saamaan myönteistä huomioarvoa jo pelkästään kauniilla ja ulkomuodollaan, mutta moni on kiinnostunut myös sen erilaisista teknisistä ratkaisuista, kuten painovoimaisesta ilmanvaihdosta. Talo on osa Helsingin kaupungin Kehittyvä Kerrostalo -hanketta.

Teksti: Sari Salmela,
Ylempi kiinteistönvälittäjä YKV, LKV
Sp-Koti Oy

Share