Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Oulunkylään kaksikaukaloinen jäähalli

jääkiekko

Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Comma Image Oy, Jyrki Outinen

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on hyväksynyt esityksen rakentaa Oulunkylään kaksikaukaloinen jäähalli urheilupuiston vanhan jäähallin tilalle. Kuntotutkimuksissa todettiin, että vanhan jäähallin vaatimat korjaustoimenpiteet olisivat uusimiseen verrattavia ja silti korjatun rakennuksen käyttöikä jäisi uudisrakennusta lyhyemmäksi.

Esityksen mukaisesti nykyinen vuonna 1984 valmistunut jäähalli ja osa nykyisesti paikoitusalueesta puretaan. Tilalle rakennetaan kaksikaukaloinen jäähalli sekä hallia palvelevat tilat. Paikka on sijainniltaan erinomainen lisätä Helsingin kovassa käytössä olevaa jäähallikapasiteettia, koska se on Raide-Jokerin valmistumisen myötä entistäkin parempien liikenneyhteyksien varrella. Jäähallin toteuttaminen ei myöskään lisää häiriöitä asuinalueille tai vaaranna lähiluontoa. Uudisrakennus mahdollistaa lisäksi aurinkoenergian keräämisen vesikatolla. Jäähallin ja huoltorakennuksen perusparannus ja rakentaminen ajoittunee vuosille 2024-25.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Comma Image Oy, Jyrki Outinen

Share