Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Lastenlaulut 100 vuotta -konsertti Oulunkylässä

Pupu-asuisia lapsia esiintymässä lavalla. Kuva Outi Moisio.

Lastenlaulut 100 vuotta -konsertissa kuullaan tuttuja suosikkeja vuosien varrelta. Kuva: Outi Moisio.

Oulunkylän 100-vuotisjuhlat jatkuvat vielä tänä vuonnakin lastenlaulukonsertin merkeissä. Oulunkylän kirkossa kuullaan kimara eri vuosikymmenien lastenlaulusuosikkeja lasten ja nuorten esittäminä. Konsertti pidetään Oulunkylän kirkossa sunnuntaina 3.4. klo 15. 

-Idea konsertista tuli kirkkoherra Ulla Kososelta. Tarkoituksena on laulaa yhdessä kaikenikäisten kanssa lastenlauluja 100 vuoden ajalta.  Mukana laulamassa ja esiintymässä on käpyläläinen musiikkikoulu Virtus, jonka kanssa olemme tehneet paljon hyvää yhteistyötä vuosien ajan seurakunnan eri tilaisuuksissa Mervi Sipola-Maliniemen johdolla, kanttori Maija Pesonen-Kareinen Oulunkylän seurakunnasta kertoo.

Konsertissa kuullaan suosikkeja useilta eri vuosikymmeniltä.
-Mukana on mm. Telefooni Afrikassa, Mikkihiiri merihädässä ja Jänöjussin mäenlasku. Lisäksi tuttuja leikkilauluja kuten Leipuri Hiiva, Jos sun lysti on… unohtamatta Oulunkylän omaa säveltäjää Tapio Rautavaaraa, jonka tuotannosta laulamme Sininen uni -laulun. Soittamassa on nuorten soitinyhtye, joka säestää lauluja sekä Oulunkylän ala-asteen oppilaita esiintymässä, Maija Pesonen-Kareinen kertoo. Mukana konsertissa on myös lapsityön pappi Kukka Handolin ja lapsityön tiimiläisiä. Konsertin jälkeen järjestetään tarjoilu Yhteisvastuun hyväksi.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Outi Moisio

Share