Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä

Oulunkylä-Seuran blogi: Hyvä Oulunkylän asukas!

Oulunkylä-Seuran logo

Oulunkylä-Seura ry

Uutta Oulunkylää vaan ei Oulunkylää uusiksi?

Kaupunginosamme on myllerrysten kourissa: ensin Mäkitorpantien ja Siltavoudintien katuremontti, sitten Raide-Jokerin rakennustyöt ja nyt edessämme häämöttää keskustan uusi kaavoitus. Jälkimmäinen muuttaisi ratkaisevasti koko Ogelin ja asemanseudun aluetta ostokeskus-, terveysasema- ja kirjastorakennusten purkuineen, Tapio Rautavaaran puiston hävittämisineen, jos alustavat suunnitelmat toteutuisivat. Uudisrakennukset kohoaisivat hyvin korkeiksi. Seura pitää toki tärkeänä, että keskustaa kehitetään, uutta rakennetaan ja asukkaita saadaan lisää, ehkä palvelutkin paranevat. Mutta olemme huolissamme siitä, että kerrosneliömetrien tavoittelussa kaupunginosan luonne muuttuu liikaa ja Oulunkylälle olennaisesta 1980-90 palvelurakentamisen aikakaudesta ja arkkitehtuurista ei jää mitään kerrostumia jäljelle. Tämän huolen olemme kaupungin suunnittelutaholle viestineet ja mm. ehdottaneet arkkitehtuurikilpailun järjestämistä tavoitteena kestävä tulevaisuuden Oulunkylä sekä myös toivoneet, että Ogelin peruskorjausta vielä selvitettäisiin.

Alustava kaavaehdotus sisälsi rakentamista myös Mäkitorpantien pohjoispuolen leikkipuistoon ja viheralueelle, mikä sai asukkailta ja seuralta tyrmistyttävän vastalauseen: lapset tarvitsevat nykypuiston ja asukkaat lähivirkistysalueen. Iloksemme olen saanut tiedon, että tuolle alueelle ei rakentamista enää ehdotettaisi. Piristävä tieto on myös toisaalle Käskynhaltijantien ja Mestarintien kulmaan tulevan uuden asuintalon kaunis ulkonäkö.

Kaupunki työstää nyt keskusta-alueen kaavaa ja pitää siitä yleisötilaisuuden toukokuussa, mutta seura on suunnittelijoihin yhteydessä jo nyt alkukeväästä. Tuloksia odotellessa järjestämme asemanseudun järjestelyistä asukasillan 12.4. ja sen päälle seuran kevätkokouksen. Kutsu on toisaalla lehdessä – tervetuloa!

Vuodenajan kierrossa olemme siirtyneet valoisalle puoliskolle. Kevät etenee Oulunkylän pihoilla, puistoissa ja viheralueilla. Edetköön se myös mielissämme ja antakoon voimia ja valoa, vaikka 1000 km päässä käydään julmaa sotaa. Siksi vetoomus asukkaille ja kaikille lukijoille: Olkoon sydämemme ja tukemme Ukrainan puolella, mutta älkäämme toimiko kuten Putin: ei kohdisteta vihapuhetta tai -käytöstä niihin, jotka eivät ole mitenkään voineet vaikuttaa sodan kulkuun.

Ja vielä iloinen uutinen: pitkän tauon jälkeen voimme järjestää jälleen Oulunkylän Kyläjuhla -tapahtuman kesäkuun toisella viikolla. Kaikki oulunkyläläiset tahot ovat tervetulleita mukaan, kuten myös talkoolaiset erilaisiin järjestelytehtäviin!

Oulunkylä-Seuran johtokunta 2022: Erwin Woitsch (pj.), Tapio Solonen (vpj.), Marja Markko (siht.), Kukka Korkeaoja, Viljo Lukkarinen, Arno Moliis ja Rene Sirén.

Teksti ja kuva: Erwin Woitsch,
puheenjohtaja, Oulunkylä-Seura ry,
oulunkylaseura.info@gmail.com

Share