Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Kulttuuri, Metsälä, Oulunkylä, Uutiset

Vaihto-oppilaan blogi: Minun elämäni Helsingissä osa 2

Marianna Faggin napapiiri-kyltin vieressä Rovaniemellä. Kuva: Ingrid Kähäri.

Napapiirillä helmikuussa. Kuva: Ingrid Kähäri.

Moi, olen Marianna ja ehkä muistatte minut, koska kirjoitin aiemmin toisen artikkelin. Olen italialainen opiskelija Helsingissä. Olen ollut Suomessa kuusi kuukautta ja nyt elän kuin suomalainen. Menen suomalaiseen kouluun joka päivä: oppitunnit ovat suomeksi ja kaikki minun ystäväni puhuvat suomea kanssani. Kotona puhun vähän suomea minun perheeni kanssa ja käyn suomen kurssilla joka viikko.

Pidän paljon suomalaisesta kulttuurista ja kielestä. Minun lempiruokani ovat laskiaispulla ja hernekeitto. Rakastan suomalaisia metsiä, varsinkin talvisin. Talvi oli ihan kaunis, mutta tosi kylmä. Olen onnellinen, että tänä vuonna on ollut paljon lunta.

Paras osa oli joulu. Pidin paljon jouluruoista ja jouluperinteistä. Koristelin kotini perheeni kanssa: laitoin joulutonttuja ikkunaan ja koristelin joulukuusen. Leivoin myös joulutorttuja. Joululomalla, kävelin metsässä ja luistelin minun ystävieni kanssa. Helmikuussa menin Lappiin minun perheeni kanssa. Lappi oli tosi kaunis. Rakastin kävellä ja hiihtää Ounasvaaralla. Menin Joulupukin kylään: tapasin Joulupukin ja poroja. Söin poronkäristystä ensimmäistä kertaa: se oli herkullista.

Nautin talvesta paljon, mutta odotan innolla kevättä. Luulen, että Helsinki tulee olemaan upea keväällä. Pidän paljon keskustaan menemisestä ja uusien paikkojen löytämisestä. Nyt rakastan kaupungin elämää, koska on paljon asioita, mitä voi tehdä.

Viimeisinä kolmena kuukautena, haluaisin parantaa minun suomen taitojani ja matkustaa Suomessa. Haluaisin käydä Linnanmäellä minun siskojeni kanssa ja monissa kansallispuistoissa. Haluaisin myös mennä Ruotsiin ja Viroon. Olen varma, että nautin näistä kuukausista Helsingissä!

Teksti: Marianna Faggin, AFS vaihto-oppilas

Kuva: Ingrid Kähäri.

Share