Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Urheilu & liikunta, Uutiset

Pakilan Voimistelijat suuntaa kohti uutta

Voimistelijoita

Pakilan Voimistelijoiden Elegance Junior -joukkue uudessa seura-asussa. Kuva: Tuulikki Murman.

Korona-aika on koetellut monia liikuntaseuroja. Pakilan Voimistelijoissa (PNV) jäsenmäärä putosi noin 25%. Pandemian nyt helpottaessa toivotaan nopeaa paluuta normaaliin.

Lasten ja nuorten sekä joukkuevoimistelun kilpavoimistelijoiden määrä on pysynyt jotakuinkin samana, mutta erityisesti aikuisharrastajien määrä on huomattavasti vähäisempi.
– Nyt korona-ajan toivottavasti jo jäädessä taakse, tärkein tavoitteemme on saada erityisesti aikuiset takaisin ryhmäliikunnan pariin, Satu Pulkkinen PNV:stä kertoo.
-Koska olemme vakavarainen seura, olemme toistaiseksi selviytyneet taloudellisesti. Tätä selviytymistä ovat auttaneet Helsingin kaupungilta saamamme erilliset koronatuet. Seuran toiminta on myös siirtynyt uudelle vaihteelle syksyllä palkatun toiminnanjohtajan, Sanna Mäkelän, myötä. Toiminnanjohtajan mukaantulo on merkittävä tekijä toiminnan laadukkuuden ja systemaattisuuden kehittämisessä.

Uusi ilme

Tänä vuonna 75 vuotta täyttävä Pakilan Voimistelijat on perinteikäs helsinkiläinen urheiluseura, joka noin tuhannella jäsenellään on myös yksi Suomen suurimmista voimisteluseuroista. Pakilan Voimistelijat ei ole kuitenkaan aikeissa jäädä lepäämään laakereillaan.
-Juhlavuoden kunniaksi halusimme tuoda Pakilan Voimistelijat tähän päivään ja sen vuoksi päätimme lanseerata uuden logon ja visuaalisen ilmeen, Satu Pulkkinen kertoo. Uusi ilme kertoo PNV:n arvoista ja tavoitteista: perinteistä, yhteisöllisyydestä, helsinkiläisyydestä ja kansainvälisyydestä.

Ohjelmaa lapsille ja aikuisille

Pakilan Voimistelijoiden kevään ohjelmassa on tunteja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Lisäksi tarjolla on tanssikursseja ja ulkojumppaa Paloheinässä. Harrastajaliikkujien lisäksi tärkeä osa seuran toimintaa on osallistuminen kilpailuihin. Joukkuevoimistelussa on jopa 22 kilpailevaa joukkuetta sekä seurayhteistyöjoukkueita muiden seurojen kanssa. Nämä joukkueet kilpailevat niin kansallisella kuin kansainväliselläkin huipulla. Esimerkiksi Gloria on valittu edustamaan Suomea joukkuevoimistelun maailmancupin 1. ja 2. osakilpailuun. Myös tanssissa on kilpailevia joukkueita.

Keväällä seura järjestää kolme omaa kisatapahtumaa: maaliskuussa Pink Dance Stars -showtanssikilpailun; huhtikuussa PNV Cupin Urhea-hallissa, joka kerää osallistujia ympäri Suomea sekä toukokuussa Pinkki Stara -tapahtuman, jossa seuran voimistelijat ja tanssijat pääsevät näyttämään taitojaan yleisön edessä. Lisäksi kevätkauden päättää seuran oma kevätnäytös.

Tänä vuonna on vuorossa myös Voimisteluliiton kerran neljässä vuodessa järjestämä Suomi Gymnaestrada kesäkuussa. Siihen PNV osallistuu yli 200 henkilön voimin. Tällä kertaa tapahtumaan voi valmistautua PNV:n kaikille avoimilla Gymnaestrada-kursseilla, joilla opetellaan mm. kenttänäytöksiä ja seuran omaa näytöstä.

Tähtimerkki merkittävä tunnustus

Olympiakomitean myöntämä Tähtimerkki on urheiluseurojen yhteinen laatutunnus, joka viestii seuran laadukkaasta ja vastuullisesta toiminnasta. Ennen Tähtimerkki-tunnuksen saamista seurat käyvät läpi Tähtiseura-laatuohjelman kehittämisen polun, jonka päätteeksi seura auditoidaan. Pakilan Voimistelijoilla on jo ennestään aikuisten liikunnan Tähtimerkki, mutta nyt seura on saanut myös lasten ja nuorten Tähtimerkin.
– Tähtimerkin saaminen on meille konkreettinen osoitus tekemämme työn laadusta. Olemme valtavan ylpeitä tästä saavutuksesta ja erityisen hienoa työtä Tähtimerkin eteen teki seuramme nuorisovalmennuspäällikkö Sanna Peltola, Satu Pulkkinen kertoo.
-Lasten ja nuorten Tähtimerkki mahdollistaa PNV:lle etenemisen kohti huippu-urheiluseuratoiminnan Tähtimerkkiä, mikä vaatii meiltä edelleen kovasti kehitystyötä, mutta joka siintää tulevaisuudessa PNV:n isona tavoitteena, hän jatkaa.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Tuulikki Murman

Share