Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Metsälä, Uutiset

Päivällinen Tandoori Villassa Metsälässä

intialaista ruokaa

Kuva: Marja Markko.

Osoite: Niittyläntie 2, Metsälän teollisuusalueella.

Liikenneyhteydet: Oulunkylästä bussilla tai junalla Käpylän asemalle ja siitä kävellen.  Maunulasta busseilla 23 ja 53. Alueella on melko hyvin parkkipaikkoja ainakin työajan jälkeen. Sisäänkäynti on leveä, muttei ihan esteetön.

Avoinna: ma-to 10.30-20.30, perjantaina 10.30-21.00, la-su 12.00-21.00

Hinnat: Lounasbuffet 11,20 ja a la carte pääruoat 15,90-25,90. Käyntipäivämme lounaalla oli neljää erilaista pääruokaa, keittoa ja salaattia, naanleipää sekä kahvia ja teetä

Tilat: kaksi väljästi kalustettua tilaa, jossa isot ikkunat. Melko valoisaa ja siistiä – pöytien välissä hyvin tilaa. Taustamusiikki vaimeaa, mutta vaatteisiin jäi hieman keittiön tuoksuja. Paikkoja n 60. Huoneista etenkin toinen väritykseltään tyylikäs, eikä ravintolassa ole juuri mitään ylimääräistä koristelua seinillä. Päivällisen mattamustat kiviastiat sopivat tunnelmaan.

Palvelu: hyvin ystävällistä ja asiallista

Yritys: Aku&Nasu Oy, joka on perustettu 2017 ja jolla on toinen Tandoori Villa -ravintola Kalasatamassa. www.tandoorivilla.fi

Tandoori Villan ruoka edustaa keskisen Intian makumaailmaa, joskin siellä ei käytetä ruuanvalmistuksessa kermaa vaan jugurttia. A la carte -listalla on runsaasti liha-, kala-, äyriäis- ja kasvisruokia. Myös vegaanisia annoksia on kuusi. Lisäksi lapsille löytyy lihapullien lisäksi kolme intialaista vaihtoehtoa. Alkupaloina on mm samosapiiraita, joita olisi tehnyt mieli maistaa. No, seuraavalla kerralla.

Seuralaiseni tilasi Kashmeeri Tikka -annoksen, jossa tandoorimarinoidut kanan rintapalat oli maustettu kuminan ja korianterin siemenillä sekä kermakastikkeella. Minä tilasin kasvislistalta Paneer Makhanin, jossa tuorejuusto tarjoiltiin tomaattikermakastikkeessa kera cashew-pähkinöiden ja mantelijauheen.  Pöytään saimme ensin riisin ja pienen salaatin sekä raita-kipot.  Itse kastikkeet tulivat erillisissä astioissa. Kattaus näytti varsin hyvältä, vai mitä?

Päädyin tuorejuustoannokseen, koska sen tarjoavat kaikki intialaiset ja nepalilaiset ravintolat ja siksi odotan panostettavan etenkin juustoon. Tässä annoksessa juusto oli toki kotimaista, mutta varsin mautonta eikä itse tehtyä – valitettavasti. Kun on maistanut ravintolan itse tekemää juustoa, eron kyllä huomaa. Kastike oli hyvän näköistä ja sakeaa, mutta minun makuuni hieman makeaa. Maistui toki hyvin naanleivällä kaavittuna.  Seuralaiseni piti kana-annoksestaan, jossa kastike loivensi suolaisuutta. Hän ottikin loput mukaansa. Naanleipä oli juuri sellaista kuin pitikin – herkullista. Paikalla oli vain vähän asiakkaita, joten aterian ääressä oli mukava jutella ja henkilökuntakin piti meistä hyvää huolta. Jälkiruokajuoma mangolassi oli raikasta ja hyvää. Ei muuten kannata kaataa maistiaista korkeasta lasista pieneen lasiin – sotkuksi meni!

Tandoori Villa on myös suosittu take away -paikka – ovi kävi jatkuvasti. Teen ainakin toisen vierailun lounasaikaan ja seuralaisenikin suunnitteli tuovansa ystävänsä päivälliselle. Ja koftat sekä samosat voisi myös maistaa.

Teksti ja kuva: Marja Markko

Share