Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Maunula, Paloheinä, Uutiset

Adressi Maunulan, Paloheinän ja Pihlajamäen terveysasemien puolesta

Terveysaseman sisäänkäynti

Paloheinän terveysaseman toiminta uhkaa loppua. Kaupunki aikoo keskittää Pohjois-Helsingin sote-palveluja Oulunkylään. Kuva: Yrjö Hakanen.

Helsingin kaupungin sote-toimiala valmistelee Maunulan, Paloheinän ja Pihlajamäen terveysasemien, neuvoloiden ja hammashoitoloiden lopettamista. Palvelut on tarkoitus keskittää Oulunkylään, jonne aiotaan rakentaa suuri terveys- ja hyvinvointikeskus ja perhekeskus.

Me allekirjoittaneet vetoamme päättäjiin alueen terveysasemien, neuvoloiden ja hammashoitoloiden säilyttämiseksi lähipalveluina.

Lähiterveysasemat ovat tärkeitä erityisesti lapsiperheille, ikäihmisille, vammaisille ja muille, joille pidemmät matkat ovat hankalia. Suurimmalle osalle alueen asukkaista ei ole edes suoria joukkoliikenneyhteyksiä Oulunkylään. Kun palvelut järjestetään lähellä, myös hoitotyössä tunnetaan paremmin asukkaiden tarpeita ja voidaan helpommin tehdä yhteistyötä muun muassa päiväkotien, koulujen ja muiden palvelujen kanssa.

Maunulan, Paloheinän ja Pihlajamäen terveysasemat kuuluvat Helsingin parhaimpiin. Niitä ei saa lopettaa. On päinvastoin vahvistettava niiden resursseja ja kehitettävä muun muassa kotiin tarjottavia palveluja.

Yrjö Hakanen (Pirkkola), Veli-Pekka Kantanen (Torpparinmäki), Milja Parviainen (Pihlajamäki), Tarja Salo (Pirkkola), Tapio Solonen (Oulunkylä), Jukka Tienari (Pakila)

Tähän nettiadressiin kerätään allekirjoituksia osoitteessa: www.adressit.com/maunulan_paloheinan_ja_pihlajamaen_terveysasemien_puolest

Share