Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Uutiset

Kumpulan Kyläjuhlat ja Kumpula-juoksu la 28.5.2022

Kumpulan kyläjuhlat

Kirppis Limingantiellä. Kuva: Pate Pesonius

Asukastalo Kumpulan Kylätilassa on kuhissut koko kevään ajan: vihdoin neljän vuoden jälkeen järjestetään taas Kumpulan Kyläjuhlia.

Erityisesti järjestävän tahon, Kumpula-Toukola Kylätilayhdistyksen hallitus on pysynyt kiireisenä. Vapaaehtoistyönään asukastaloa ylläpitävä porukka kantaa vastuun myös Kyläjuhlien ja Kumpula-juoksun järjestelyistä. Tapahtumapäivän toteuttamiseen osallistuu sadan hengen talkoojoukko, joka koostuu alueen asukkaista.

Viimeisiä langanpäitä solmitaan toukokuun alussa.
-Ensi viikon aikana valmistuu päälavan musiikkiohjelman aikataulu, nyt kun viimeisetkin esiintyjät on lyöty lukkoon, kertoo varapuheenjohtaja Mikko Kotro, ja saa spontaanit suosionosoitukset muilta hallituksen jäseniltä. Alkuvuoden pahenevalta näyttänyt epidemiatielanne viivästytti suunnittelun käynnistymistä.
-Vaikka tässä lähdettiin liikkeelle myöhemmin kuin ikinä aiemmin, kaikki vaikuttaa hyvältä, jatkaa Mikko. Hänen vastuullaan on kaikki musiikkiesityksiin liittyvä koordinointi aikataulutuksista lavakarttoihin ja yhteydenpitoon muusikoiden kanssa. Hänen vastuullaan on myös juhlien infrastruktuuri: hän varmistaa aitojen, penkkien, pöytien ja telttojen riittävän määrän jokaiselle tapahtuman osa-alueelle, ja sen, että ne ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Laura Hänninen ja Pate Pesonius, pariskunta, joka yhdessä vastaa tiedotuksesta ja juhlien nettisivuista, kertoo uusien nettisivujen vihdoin olevan valmiit aukaistavaksi.
-Yllätys, jonka aiheutti neljässä vuodessa vanhentunut nettisivupohja, on nyt selätetty, huokaisee Pate. Laura on jo syöttänyt sivuille kuvia ja tekstejä. Moni asia on valmis, mutta Laura jatkaa juhliin asti tietojen päivittämistä. Lisäksi päivitetään tapahtuman sivuja instassa ja facebookissa.
-Perinteiset paperiset flyerit on nyt heitetty romukoppaan, ja kaikki huomio tapahtumalle pitää kerätä sosiaalisen median kautta, kuvailee Laura muutosta markkinoinnissa.

-Tänä vuonna jouduimme miettimään eri tapahtumille uudet paikat Kumpulassa, sillä rakennustyömaa ja sen työmaa-alue varaavat nyt aiemmat paikkamme, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Vera Karvonen Lilian, 7 kk, sylissään.
-Uudet paikat ovat vähintään yhtä viehättäviä, joten nyt on aidosti kiva kutsua ihmisiä kylään Kumpulaan, ja jatkaa:
-Kun vielä saamme lasten alueen siistittyä talkoilla ennen juhlaa, niin kaikki vaikuttaa erittäin hyvältä.

Lasten alueelle löytyi tehokas puuhakaksikko, joka koordinoi alueelle kymmeniä esityksiä ja työpajoja lasten riemuksi. Luvassa on mm. istutusta, kasvomaalauksia ja kierrätysongintaa.
-Kiva päästä myös testaamaan pidennettyä kirppiskatua, toteaa Vera. Juuri tapahtumapaikkojen uudesta sijoittelusta johtuen asukkaiden kirppis jatkuu nyt myös Limingantien pohjoispuolelle, numeroon 92 asti.

Kun la 28.5. klo 9 Kumpula-juoksu käynnistetään pamauttamalla ilmapallo maauimalan parkkisella (Allastie), niin jokainen seitsemän hallituksen jäsentä on omilla paikoillaan ympäri kylää huolehtimassa omista vastuualueistaan. Kaikkien päivä on alkanut jo viimeistään klo 7 ja tiedossa on urakkaa klo 24 asti. Huolehditaan talkoolaisten muonituksesta, järjestyksenvalvonnasta, omasta kahvilasta, musakamojen roudaamisesta, telttojen pystytyksestä, kahvinkeittämisestä, kirppispöytämaksujen keräämisestä: Reilun sadan hengen vaparijoukko toivottaa teidät tervetulleiksi Kumpulaan!

Teksti Sari Väntänen
Insta: @kumpulankylajuhlat
www.facebook.com/kumpulankylajuhlat
www.kumpulankylajuhlat.fi

Share