Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Varttuneita mietteitä

Lista Gnistanin otteluista talon seinällä

Mee säkin kattoon Gnisun matseja! Kuva: Raimo Anttila

Se on tervehdys. Saletisti monella on erilaiset rehut jo duunattu kasvaan. On ihan kliffaa stadilaisena skruudaa omaa veksteriä joko suoraan penkistä tai jostain pöntöstä. Mä olen jo pannu botlarit ruusupenkkiin ja isoon saaviin. Venttaan, että juhannukseksi sais nyyaa botlarii.

Sen lisäks, että duunailet jotain himanurkissa, voit tehdä Ogelissa monii muita jutskuja. Ogeli on kesällä hyvä mesta budjaa. Muutama vinkki.

Gamlana gnisufanina kannustan aina jengii meneen kattoon Gnisun matseja. Ykkös-divarin matseissa tsennaa loistavaa ogelilaista yhteenkuuluvuutta. Mimmi- ja junnujoukkueiden matseissa on sama fiilis ehkä vähän snadimmassa mutta lämpimämmässä muodossa. Matseissa on aina stydi fiilis.

Vantaan joessa voi käydä tsimmaamassa ja jos se ei tunnu sopivalta, niin aina voi skujaa Kumpulaan klooriveteen lillumaan. Joen vartta voi myös dallaa tai skujaa fillarilla. Ja samalla kattella tsimmaajia, melojia, siirtolapuutarhojen jengiä duunissaan tai koneilla ratsastavaa jengiä Tuomarinkylässä. Haltialassa voi tsöbaa jätskin tai tsufen ja kattella erilaisii otuksii. Joita ei gartsalla tule vastaan.

Vantaanjoessa voi tietty myös metskaa fisuja. Jos saat kanootin jostain, niin voi meloa jokea ylös ja tulla myötävirtaa alas. Ja nyt en tarkota kaljakelluntoja.

Sitte voi ihan vaan dallailla ympäri Ogelia. RaideJokerin byggausduunit etenevät ja mestat alkavat kuoriutua byggasysteemeistä. Voi hiffata, että tommonen siitä nyt tuli. Uusia hausseja syntyy sekä Käskynhaltijan tielle että Vertsuun radan varteen. Kun näitä seurailee, niin voi hiljalleen hahmottaa, miltä mestat jatkossa näyttävät. Siis tsiigaa pikkusen tulevaisuuteen.

Yks seurattava kohde voi tietty olla Patolan takana oleva snögekasa. Voi funtssaa ja arpoo koska se on sulanut. Mun arvaus on, että lokakuun 10. päivä, joka sattuu oleen Aleksis Kiven päivä.

Aina tarttee kelaa, että Ogelilla on paljon historiaakin. Siitä voi lesta monista erilaisista bökkereistä. Esimerkkinä vaikkapa erilaiset kiinalaisten rakentamat linnoitussysteemit urheilukenttien takaisisss skuijissa.

Ventataan Jussia. Pessimisti ajattelee, että syksy alkaa. Optimisti funtsaa, että edessä on lämmin ja aurinkoinen kesä. Mä kannatan jälkimmäistä.

Teksti ja kuva: Raimo Anttila
raimo.anttila@kotiposti.net

Share